Ataşehir’de DİSK Üyesine Darp

Genel İş Sendikasından yapılan açıklamaya göre; Örgütlenme Uzmanı Gökhan KESKİN,in üstündeki DİSK yeleği bahane edilerek darp edildiği iddia edildi.

Ataşehir’de DİSK Üyesine Darp

Sendika yaptığı basın bildirisinde şunları söyledi:

Ataşehir Belediyesinde işten atılan arkadaşlarımızın işlerine geri dönmeleri, toplu sözleşmemizin uygulanmayan maddelerinin uygulanması ve maaşların taksitler halinde yatırılmasına karşı yasal haklarımızı ve demokratik tepkilerimizi kullanarak yaptığımız basın açıklamasına ve 1 günlük iş bırakma eylemimize karşılık, Ataşehir Belediyesi yöneticileri baskı ve tehditlerine devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi İşçilerin hak arama mücadelelerini engellemek için her türlü baskı yöntemini kullanarak, işyerlerinde korku imparatorluğu yaratmaya çalışmakta, işçileri sendikadan istifaya zorlamaktadır.

Bu sabah saatlerinde de Sendikamız Örgütlenme Uzmanı Gökhan KESKİN arkadaşımız darp edilmiştir.

Belediyesi binasına girmek isteyen KESKİN’e “üstünde DİSK yeleğiyle buraya giremezsin” denilerek içeri alınmak istenmemiş. Daha sonra yeleği eline alarak Belediyeye girmek isteyen KESKİN’e, başta güvenlik amiri olmak üzere 15 güvenlik görevlisi tarafından zorla bir odaya kapatılarak, yere yatırıp, kafasına bastırılarak, hakaret ve küfür ederek, dakikalarca şiddet uygulamışlardır. Bu olay Belediyesi Yönetiminin insan haklarına, sendikal hak ve özgürlüklere bakışını gözler önüne çıkarmıştır.

Bu zulmü reva gören efendilerine sesleniyoruz!...

DİSK/Genel-İş Sendikası olarak, emek ve demokrasi mücadelesine ve onun ayrılmaz parçası olan sendikal hak ve özgürlükler mücadelesine yönelik hiçbir baskıya karşı bugüne kadar sessiz kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız.

İnadına Sendika, İnadına DİSK!...

Zafer, Direnen Emekçinin Olacak!...

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi


Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2019, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER