İSTGAD bağımlılıklara karşı gençleri uyardı

İstanbul Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti,bağımlılıklara karşı toplumu bilinçlendirme semineri düzenledi.

İSTGAD bağımlılıklara karşı gençleri uyardı

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın sunuculuğunu İstgad Başkan Yardımcısı Tevfik Erk yaptı.

Seminere MHP Kartal İlçe Başkanı Metin Özüpek, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri Emrullah Aydın, Nizamettin Altıntaş ve Mehmet Gödekdağ, Kardef Kartal Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Çetinkaya ve yönetim Kurulu, Muş-İder Dernek Başkanı Yılmaz Bozyiğit, Hayat Ver Derneği yönetim kurulu, Avcılar Engelliler Derneği (AVENDER) Başkanı Ahmet Vardar, Kartal Gazeteciler Derneği başkan yardımcısı Kenan Çakal, Okul Müdürleri Mahmut Balta ve Engin Çelik, Kartal İlçe okullarından öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program başlamadan evvel sevilen sanatçı ve müzik eğitmeni Kamil Unutkan katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile program başladı.

Sizler bizim geleceğimiz, istikbalimiz, yarınlarımızsınız

Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye davet edilen İstgad İstanbul Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti başkanı Aytekin Yaşar yaptığı konuşmada, “Sayın İlçe başkanım, Meclis üyelerimiz, müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, sevgili gençler ve değerli konuklarımız katılımınızla bizleri onurlandırdınız. Sayın başkanlar müsaadenizle öğrenci kardeşlerimize hitap etmek istiyorum. Sevgili gençler sizler bizlerin geleceği, istikbali, yarınlarısınız. Bunu dış güçler çok iyi biliyorlar. Bir yanda cephede askerlerimiz savaşırken, diğer yanda içerde emniyet güçlerimiz siz gençlerimizi bağımlılıklara karşı korumak için mücadele ediyorlar. 

Sizlerden Fatih Sultan Mehmetler çıkar!

Dış güçlerin amaçları siz gençleri uyuşturucu bağımlısı ve teknoloji bağımlısı hale getirip ülkemizin gelişmesini güçlenmesini önlemektir. Çünkü biliyorlar ki bu milletten orta çağı kapatıp yeniçağı açan Fatih Sultan Mehmetler çıkar. Biliyorlar ki sizlerden 1000 yıl önce anesteziyi ilk bulan ve ilk ameliyatı yapan İbni Sina’lar çıkar. Biliyorlar ki sizlerden yüz yıllarca önce muhteşem eserler yapan Mimar Sinanlar çıkar. İşte bu yüzden hedeflerinde siz gençler varsınız. Sevgili gençler lütfen çok okuyun, çok çalışın, çok üretin. Bakın Japonlara. ABD Hiroşima’ya Nagazaki’ye atom bombası attı ama Japonlar bu gün dünyaya teknoloji satıyorlar. Sözlerimi sonlandırırken sevgili gençler son sözüm ailenizi, anne babanızı çok sevin. Mutluluğu ailenizde arayın.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Seminerde öğrencilere hediyeler getiren Avcılar Engelliler Derneği AVENDER Başkanı Ahmet Vardar yaptığı selamlama konuşmasında gençleri bağımlılıklara karşı uyarıp, temennilerde bulundu.

Telefonunuzu anti virüs ile koruyun!

Daha sonra Semineri verecek olan İsa Altun alkışlarla sahneye davet edildi. Altun sinevizyon eşliğinde gençleri bağımlılıklara karşı ve gençlere kurulan tuzaklara karşı uyarıp bilgilendirmelerde bulundu. Altun gençlere, sosyal medya da her bilgiyi paylaşmamayı, tanımadıkları insanlarla arkadaş olmayı örnekleri ile anlattı. Cep telefonlarından mahrem resimlerini çekmemelerini ve telefonlarını şifrelerle ve anti virüs programlarla korumaları gerektiği yönünde gençlere bilgiler verdi. İsa Altun, uyuşturucu kullanan gençlerin ne durumlara düştüğünü, pişmanlıklarını ve mağdur olan aileleri anlatarak uyardı. Altun gençlere "Zor durumda kalırsanız İsa amcanıza yazın ben her zaman yanınızdayım" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Seminerin sonunda salonda bulunanlara kura ile çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER