MALTEPE BELEDİYESİ FETÖ İMAMINA NE KADARLIK İHALE VERDİ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Erkan Karaaslan liderliğindeki suç örgütüne Maltepe Belediyesi tarafından 480 Bin TL’lik ihale verildiği ortaya çıktı. 

MALTEPE BELEDİYESİ FETÖ İMAMINA NE KADARLIK İHALE VERDİ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Erkan Karaaslan önderliğindeki suç örgütünün ülke genelinde güncel enflasyon değeri hesaplanmamış haliyle yaklaşık 22 milyon lira değerinde toplamda 80 kamu ihalesi aldığı belirtildi. Yapılan soruşturmada, 2015 tarihli Mali Danışmanlık Hizmet Alım İhalesinde yaklaşık 170 bin lira, 2016 yılındaki ihalelerde ise yaklaşık 54 bin lira kamu zararının oluştuğu yönünde tespitlere de yer verildi. Kamu zararının güncel değeriyle yaklaşık 1 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. 

Soruşturma kapsamında 28 Aralık 2021 tarihinde ‘ihaleye fesat karıştırma', ‘resmi belgede sahtecilik', ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma', ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık' suçlarının şüphelisi olan 19 kişiye yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti . Düzenlenen operasyonlarda 17 kişi yakalanırken, firari olan Avcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Burçin Baykal ise aranılıyordu.  Daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek teslim olan ve Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Burçin Baykal, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

FETÖ’CÜ İMAMA 480 Bin  TL İHALE VERİLDİ

FETÖ’nün belediyeler İmamı Erkan Karaaslan ve suç örgütü tarafından 80 kamu ihalesi alınırken, bu şebekeye ihale verene belediyelerden biri de Maltepe Belediyesi olduğu belirlendi. Maltepe Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hülya Türüng, FETÖ’nün Belediyeler imamı firari Erkan Karaaslan‘la yapılan anlaşmaları ve Karaaslan ve şebekesine yapılan ödemeleri paylaştı:

Açıklamaya göre : ”2014’te E-yöntem Danışmalık ve Vizyon’dan danışmalık alınıyor.

2015’te BEKARD’a 152 bin + KDV veriliyor. Bu ihaleye Vizyon da katılıyor. Ama ihaleyi BERKAD alıyor.

2016’da SETRA’ya 166 bin + KDV ödeniyor. Bu ihaleye Vizyon da katılıyor. Vizyon 165 bin TL verdiği halde ihaleyi 166 bin TL’ye SETRA alıyor.

Son olarak 2017’de  SETRA Eğitim Danışmanlık Tarım İmar Kentsel Dönüşüm A.Ş.’ye 165 bin 200 TL + KDV ödenmiştir. Ödeme 10 taksit şeklinde yapılmıştır.”

DOSYA  SAVCILIKTA SORUŞTURMA İZİNİ BEKLİYOR

Öte yandan Maltepe Belediyesi Ak Partili üç Meclis üyesinin  2019 yılında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç hakkında yaptığı suç duyurusu hala Adliyede soruşturma İçişleri Bakanlığı  iznini bekliyor.

2019 yılında Ak Partili  Üç  Meclis üyesi Ali Kılıç'ın Belediye Başkanı olduktan sonraki Mal artışının İncelenmesi için suç duyurusunda bulunmuştu. 2019/47593 Sayılı dosyaya ne hikmetse içişleri Bakanlığı soruşturma izni vermiyor.

Soruşturma kapsamında 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda bir çok kişi gözaltına alınırken, Maltepe Belediyesi’nden herhangi bir gözaltı veya tutuklanmanın olmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2022, 01:41

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER