Maltepe Kaymakamı İkna Etti

Maltepe'de Israrla sokakta kalmak isteyen vatandaşı Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı ikna etti

Maltepe Kaymakamı İkna Etti

İstanbul Maltepe'de sokakta kalan bir kişi, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı tarafından ikna edilerek bir otele yerleştirildi.

Maltepe'de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir İdealtepe Köprüsü altında yaşayan Kerem Sosa(58) isimli bir vatandaşı defalarca sokaktan alarak otele yerleştirdi. Ancak otelde kalmak istemeyen Sosa, her defasında kaçarak köprü altında yaşamaya devam etti. Son günlerde havaların soğumasıyla birlikte polis ekipleri Kerem Sosa'yı ikna etmek için büyük çaba harcadı. Ekipler, vatandaşı otele yerleşmesi konusunda ikna edemeyince Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, duruma müdahale etti. Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, soğuk havada battaniye altında yatan vatandaşın yanına gelerek kendisini uzun süre ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Dallı tarafından ikna edilen Sosa, araca bindirildi. Kerem Sosa ekipler tarafından önce kendisi için özel olarak açtırılan hamama götürüldü. Berberde tıraş olan vatandaş daha sonra otel odasına yerleştirildi.

Biz misafir ediyoruz, o kaçıyor

Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, "Sayın İstanbul Valimizin talimatları gereği İstanbul'un bütün ilçelerinde oteller ayarlandı. Sokakta yaşayan vatandaşlarımızı otellere yerleştirdik. Onların barınma, yeme, içme gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Maltepe'de de bugün itibariyle 13 vatandaşımızı otelimizde misafir ediyoruz. Ama bazen, biraz önce gördüğünüz Kerem Bey gibi vatandaşlarımız bulundukları yeri kesinlikle terk etmek istemiyorlar. Biz kendisini bir buçuk aydır hemen hemen her gün emniyet ekiplerimiz vasıtasıyla otele götürüyoruz. Geliyoruz kendisine rica ediyoruz, yalvarıyoruz. Ama yarım saat geçmeden tekrar buraya geri dönüyor. Hiçbirimiz böyle bir şey istemiyoruz. Soğukta kalsın kim ister. Vatandaşlarımızdan etraftan rica ettim, sözünü dinlediği biri varsa laf anlatsınlar diye. Emniyet müdürümüz her gün ilgileniyor kendisiyle. Yakınlarıyla görüştük, Yalova'ya ailesine gönderdik. Bir gün sonra geri geldi. Yine gönderebiliriz ama durmuyor ki" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2021, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER