BİLİNÇALTI,  NEDİR BU BİLİNÇALTI DEDİKLERİ…

Bugünlerde bilinçaltı arınma, bilinçaltı temizliği, bilinçaltı dönüşümü, her şey bilinçaltı üzerine…

Tabiiki kulağa oldukça önemli ve ciddi geliyor.

Ve tabiî ki son moda kavramlardan biri.

Aslında o bilinçaltı değil, bilinç dışı… Ama alışılagelmiş haliyle bilinçaltı diyoruz.

Bilincimiz, bizim düşünen, gören, tartan, karar veren alanımız. Bilinçli farkındalık çok değerli o nedenle, kişinin kendinin farkında olması, kendini tanıması ve kendini bilmesi.  Çünkü bilinçli farkındalık olmadan, bu konularında farkında olmak mümkün değil ne yazık ki…

Bilincimiz farkındalık alanımız ise, bilinçaltımız da kontrol edemediğimiz bir alan.

Beynimizi uçağın kara kutusu farz edersek, bizim kara kutumuz da bilinçaltımız. Tüm kayıtlarımız orada, tüm korkularımız ve tüm duygusal yüklerimiz.

Bilinçaltımız kontrol edemeden söylediklerimiz, kontrol edemeden başımıza gelenler, kontrol edemeden yaşadığımız tüm olaylardan sorumlu.  Başımıza gelmesini istemediğimiz ama gelen olay ve durumlardan da bilinç altımız sorumlu.

Mesela kısırdöngüler, sürekli tekrar eden, hoşumuza gitmeyen olaylar, tamamen kontrolümüz dışında yaşamak istemediğimiz olaylardır bunlar. Örneğin,  yeni bir iş kurup, her işin sonucunda iflas yaşamak, bolluk bereket ve maddi kaynaklar ile ilgili bir bilinçaltı sorunudur.

Kısırdöngüler hayatınızın her alanında kendini gösterebilirler. Çıkmaz sokak gibidirler,  yaşam yolculuğunuzda hangi alanlarda kısırdöngülerinizin olduğunu fark ederseniz, en azından bilinç olarak bu durumun kontrol edilemeyen bir döngü olduğunu fark edebilirsiniz. Fark edersiniz çünkü pek çok defa yaşamışsınızdır zaten bu durumu, belki farklı insanlarla, belki aynı olayı farklı şekillerde.

Yaşamında herkes bu kısırdöngüleri yaşar ancak fark edilmez sadece,

Peki bilinçaltı ile kısırdöngü arasındaki bağlantı ne olabilir dersiniz?

Tabiiki, bilinçaltımızdaki tüm kaygılar, korkular hatta çocukluk döneminden bize kalan travmalardan kaynaklı duygular, sonunda kaç yaşınızda olursanız olun kısırdöngüleri çıkartır karşınıza. 

Sorunların ana kaynağı bilinçaltı olduğuna göre, bu bilinçaltı kendi kendine iyileşebilir mi diye sorular gelebiliyor bana bazen.  Bilinçaltını kendi kendinize iyileştiremezsiniz, bilinçaltındaki sorunlar zaten size şimdinin hediyesidir. 

Ve o sorunları yaşamanıza neden olan duygu ve kalıplar, sizin geçmişinizde oluşmuştur. O nedenle o duygu ve kalıplar dönüştüğünde yaşamınızda dönüşüm ve değişim başlar. Bu değişim ancak yüzleşerek, fark ederek, görerek olur ve tabiî ki o sorunları yaşayan iç çocuğunuzu şifaya açıp, bilinçaltı çalışmasıyla o iç çocuk parçanızı şifalandırıp, yada belkide atalardan gelen parçanızı şifalandırıp, dönüştürerek olur.  Bunu gerçek bir uzman rehberliğinde yapabilirsiniz, kendi kendinize yapmanız zaten mümkün değildir, denemeniz de tavsiye edilmez,  bilinçli ve eğitimini tamamlamış bir rehberiniz olmalıdır.

Bilinçaltı ve kısırdöngüler yaşamımızda bu kadar büyük bir yer tutarken, onlarla yeni tanışmak, fark etmekte çok önemli. Değişimin ve dönüşümün yaşı yok, sadece zamanı var. Zamanı geldiğinde rehberiniz önünüze kadar gelir zaten.

Bilinçaltı ve kısırdöngüler o kadar geniş bir konu ki, bugün sizlere sadece en temel kısımlarından bahsetmeye çalıştım. Okuyan herkese farkındalık olmasını dilerim.

Sevgiler,

Doğa Gülay Cırban

Bilinçaltı Arınma Uzmanı / Regresyon Terapisti

İnstagram: @iliski.bilincalti.danismani

[email protected]

YORUM EKLE
YORUMLAR
Güler AKYILDIZ
Güler AKYILDIZ - 3 yıl Önce

Harika

Hamide Demirkalp
Hamide Demirkalp - 3 yıl Önce

Sorunların kaynağı bilinç altı bu nasıl bize hediye olabilir. Korkular kaygılar çocukluktan gelen travmalar ki yaşadım bu yaşa geldim halen atamadım o iç çocuğu arındırmak mutlu etmek hayatımda yıllardır istediğim değişim ve dönüşümüm olacak inanıyorum ki artık taşlar yerine oturacak onu gerçekleştirecek rehberi yıllardır arıyorum. Çok harikalar bilgiler Doğacım sevgiler

Ülkü Öcal
Ülkü Öcal - 3 yıl Önce

Teşekkürler