Kadıköy'den Avrupa'ya Kültür Yolculuğu

İspanya, İtalya ve Slovakya ortaklığı ile Türkiye Ulusal Ajansı´na başvurusu yapılan Erasmus + K229 2020 Okul Eğitimi “Breaking Boundaries With Culture´´ adlı okul ortaklığı projesiyle Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, hibe almaya hak kazandı.

Kadıköy'den Avrupa'ya Kültür Yolculuğu

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda sayısız başarı elde eden ve üst düzey eğitim kalitesi ile isminden söz ettiren Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni bir başarıya daha imza attı.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde İspanya, İtalya ve Slovakya ortaklığı ile Türkiye Ulusal Ajansı´na yapılan Erasmus + K229 2020 Okul Eğitimi “BREAKING BOUNDARIES WITH CULTURE´´ adlı okul ortaklığı başvurusu kabul edildi. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip hibe almaya hak kazanan proje sözleşmesi imzalandı.

Türkiye Ulusal Ajansı ile Kadıköy AIHL Okul Müdürü Burhan Öztürk tarafından ilgili sözleşmenin imzalanmasından sonra Kadıköy AIHL Erasmus + proje kulübü öğretmenleri Proje Koordinatörümüz Yaprak Zengin Ateşler başkanlığında çalışmalara başlandığı belirtildi.

Kadıköy AIHL, İngilizce ve İspanyolca Bölümleri olarak daha önce ABD, İngiltere, Venezüella, Pakistan ve Bosna Hersek ile ortaklık kurup kardeş okul protokollerini imzalayarak maddi manevi değerlerle uluslararası bir kurum olmak için sağlam adımlar atmıştı. Hazırlanan bu AB Erasmus +projesi ile bu değerleri proje ortakları olan İtalya, İspanya ve Slovakya´ya taşınması hedeflendiği belirtilerek “Bu kapsamda Avrupa kültürel mirasının sosyal ve eğitsel değerleri özellikle sosyal dışlanma riski altında olan öğrenciler için kültürel çeşitlilik ve sosyal diyalog bilinci oluşturmaktadır. Ayrıca öğrencilerin yabancı dil ve ICT yeteneklerini geliştirmektedir. Bu projedeki hareketlilikle tarihi alanları, doğal güzellikleri, giyimleri, yemekleri, dilleri, müzikleri, gelenekleri, ünlü ve önemli insanları keşfedip sunumunu yapmayı hedeflemekteyiz. Kadıköy AIHL ihtiyaçlarına göre belirlediğimiz tüm hedefler önceliklerimiz ile ilgilidir. Amaçlarımız doğrultusunda gerçekleştirilecek hedefler kurumsal kapasiteyi geliştirerek kültürümüzü Avrupa kültürü ile birleştirecektir. Kültür ve kültürel değerlere yapılan yeni vurgu, Avrupa bilincinin gelişmesine doğrudan katkı sağlayacaktır. Bunların yanında değişen ve gelişen küresel dünyada, farklı mesleki alanlar ve ekonomik durumla kültürel mirasın yardımı ile geniş alanlara yayılacaktır.” denildi.

AB Erasmus + projesinin 24 ay süreceği belirtildi. Bu projeye katkı sunan herkese teşekkür edilip Kadıköy AIHL´nin Kadıköy ile Avrupa arasında üstlenmiş olduğu kültür elçiliğini de başarı ile tamamlayacağı ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER