TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programının sonuçları açıklandı

 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında Ege Üniversitesinden 64 lisans öğrencisi destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programının sonuçları açıklandı

EÜ’den 64 öğrenci destek almaya hak kazandı

 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında Ege Üniversitesinden 64 lisans öğrencisi destek almaya hak kazandı. Rektör Budak, “Nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması amacıyla lisans öğrencilerine yönelik olarak hayata geçirilen TÜBİTAK- STAR programı kapsamında üniversitemizden 64 öğrencimiz araştırma ekosistemine ilk adımlarını attılar. TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı başvuruları sonuçlandı. Yapılan yerleştirmeler neticesinde 145 farklı üniversiteden; fen, mühendislik, sağlık, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 134 farklı lisans programında öğrenim gören bin 500 lisans öğrencisi STAR programına kabul edildi. Araştırma ve aday araştırma üniversiteleri arasında; 147 öğrenciyle ODTÜ birinci, 108 bursiyerle İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci, 72 öğrenciyle Hacettepe Üniversitesi üçüncü olurken 64 öğrenciyle Ege Üniversitesi dördüncü sırada yer aldı.

“Ülkemizin ‘Milli Teknoloji Hamlesine’ önemli katkı sağlayacaklar”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizde ilk kez bu kapsamda proje tabanlı burs programı hayata geçirildi. Başarılı öğrenciler ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinecekler. Akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de görev alarak, araştırma becerilerini geliştirecekler. Son çağrısına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla çıkılan bu önemli programı hayata geçiren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve TUBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal'a şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum. Bu program sayesinde özellikle lisans düzeyindeki gençlerimiz alanlarında uygulama tecrübesi kazanacaklar. Üniversite sıralarında öğrendikleri teorik bilgiyi pratiğe aktaracaklar. Girişimciliği ve yenilikçiliğe yönlenip, Ar-Ge kültürü kazanarak entelektüel becerilerini geliştirebilme imkânı bulacaklar. Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine önemli katkı sağlayacaklar. Açıklanan TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı başvuruları sonuçlarına göre üniversitemizden 64 lisans öğrencimiz araştırma ekosistemine ilk adımlarını atmış oldular. 145 farklı üniversiteden bin 359 farklı projede görev almak için 12 binin üzerinde başvuru arasından desteklenen bin 500 öğrenci arasına girdiler. Desteklenen bursiyerler araştırma ekosistemine erken aşamada dahil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık 750 TL alacaklar. Yer aldıkları projeler ile TÜBİTAK'tan burs almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.


 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER