Ak Partili Meclis Üyelerinden Ali KILIÇ'a Terör Sorusu

Maltepe Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı zorlu geçti.Ak Partililer soru yağmuruna tuttu

Ak Partili Meclis Üyelerinden Ali KILIÇ'a Terör Sorusu

AK Parti'den Ali Kılıç'a: Terör örgütleri sizi tehdit etti mi?

AK Parti'den Ali Kılıç'a: Maltepe halkının parası terör örgütlerine mi gidiyor?

Maltepe Belediye Meclisi, bir aylık aranın ardından Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında toplandı.

Toplantıya AK Parti Grubu tarafından verilen kritik önergeler damga vurdu. İlk önerge, Merkez Gazetesi'nin gündeme getirdiği 'Terör Örgütü DHKP-C'ye yardım iddiası oldu.

AK Partili Serdar Denizmen sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi: 
"Maltepe Belediyesi'nin terörle anıldığını geçen dönem söyledik. Ulusal basında da çıktığı üzere terör mensuplarının itiraflarına göre belediye başkanı ile birçok kez yüz yüze, telefonla görüştüğü; yüz yüze görüşmesinin haricinde ulusal basında da baş harfleri ile belirtilen isimlerin başkanlık makamının arka kapıları arkasında defalarca görüşüldüğü, bir miktar para karşılığı üzerine hareket edildiği, böyle bir olay gerçekleştiyse sebebinin ne olduğunu gerçekten merak ediyorum. İllegal terör örgütleri sizi tehdit etti mi? Ettiyse savcılığa suç duyurusunda bulundunuz mu? Tehdit karşılığında terör örgütlerine sus payı verilsin diye para desteği yapıldı mı? Maltepe halkının parası hizmete mi gidiyor yoksa terör örgütlerine mi gidiyor?" 

"SAHİLDE KAÇAK YAPILAŞMA VAR MI?"

AK Parti grubundan bir başka önerge sahildeki kaçak yapılaşma iddiası ile ilgiliydi. Önergenin sahibi Zeynettin Aydın şunları söyledi:

"Sahilde bulunan bazı yerlerde kaçak yapılaşma olduğu iddia ediliyor. Bunu da Maltepe'nin sesi olan basından duyuyoruz. Bununla alakalı sahilde kaçak inşaat var mıdır? Kaçak yapılaşma yok ise bunlar ruhsatlı mıdır, varsa belediyemiz bunlarla alakalı gerekli çalışmaları yapıyor mudur?"

"CUMHURİYET PARKI'NDAKİ YIKIM İSRAF DEĞİL MİDİR?"

Bir başka önerge yine Merkez Gazetesi'nin gündeme taşıdığı Cumhuriyet Parkı içindeki yıkım ile ilgiliydi. Ak Parti Grubu adına önergeyi Resul Gürsoy verdi.Önergede şöyle denildi: 

"Yerel seçimlerden 5 ay önce Kılıçdaroğlu'na Cumhuriyet Parkı'nın açılışını yaptırdınız. Yapılalı 1 yıl bile olmadı. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Nasıl bir para harcama ahlakı var anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunun adı israf değil midir? Belediyenin mali durumu ortada. 500 milyon liralık bir borç söz konusu. Siz yeni yapılmış bir tesisi yıkıp yerine başka bir şey yapmak istiyorsunuz. Buraya nasıl bir tesis yapmak istiyorsunuz? Bunu yapmak için çok geçerli bir gerekçeniz olması lazım. Cumhuriyet Parkı'nın maliyeti ne kadardır? Şimdi yapmayı düşündüğünüz tesisin maliyeti ne kadar olacak?"

"AHMET TÜKEK'İN ADI İKAMET ETTİĞİ SOKAĞA VERİLSİN"

Öte yandan geçtiğimiz ay vefat eden deneyimli gazeteci Ahmet Tükek'in adının sağlığında ikamet ettiği Hür Sokak'ta yaşatılması adına da AK Parti Grubu tarafından önerge verildi.Merkez gazetesinin gündeme getirdiği haberi Ak Parti grubunda Ahmet Tükek'e gösterilen bir vefa örnegi olarak Maltepe tarihine  geçti

Önergelerin tamamı oybirliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER