Başkan Yasemin Zengin Engellilere karşı Sorumluyuz

İzmir Türk Sağlık Sen Üniversiteler Başkanı Yasemin Zengin 3 Aralık Engelliler haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.Başkan Zengin Açıklamasında:

Başkan Yasemin Zengin Engellilere karşı Sorumluyuz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır.  Çalışma hayatı ve sosyal yaşam engelli arkadaşlarımızın için ne kadar rahat hale getirilebilirse, zorluklar kolaylıkla aşılır, sorunlar çabuk çözülürse gerçek anlamda engelli bireylerimizi topluma kazandırmış olabiliriz. 

Sivil toplum örgütleri olarak hem bizim hem de devletimizin önemli bir sorumluluğudur. Bu sorumluluk ile her zaman hareket edilmelidir. 

Örneğin kamuda engelli istihdamı konusunda yüzde 3 kuralı hala tam anlamıyla uygulanabilmiş değildir. 

Bu haftada engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar ve bunların çözüm yolları tartışılmalıdır.

Onların sosyal hayatta işlerini kolaylaştırmak için neler yapılacağı konuşulmalıdır. Çalışma hayatında, istihdam ve çalışma şartları ile ilgili karşılaştıkları sorunlara çözüm olacak adımlar atılmalıdır. 

Engelli kontenjanı kapsamında bugün kamuda 52 bin 617 engelli arkadaşımız görev yapmaktadır. Fakat kontenjanda hala 7 bin 119 açık vardır. 

Ülkemizde 2 milyonun üzerinde çalışabilecek durumda engelli vatandaşımız varken 1 tane bile kadronun boş durmaması gerekir. Kamu yüzde 3 kontenjanının üstüne çıkmalıdır ki bu konuda özel sektöre de örnek olabilişin. 

Tabi ki mesele sadece istihdam değildir. Çalışma hayatında kolaylıkla hizmet üretebilecekleri ortamlarda tesis edilmelidir. Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar noksansız olmalıdır.  

Aynı şekilde sosyal hayatta da zorluklar mutlaka ortadan kaldırılmalıdır. Toplumsal yaşama adapte olmaları onlara sunulacak hizmetlerle kolaylaştırılmalıdır.

Kısacası bu konuda devlete, millete düşen görev engelli vatandaşlarımıza engel olma durumunu ortadan kaldırılmasıdır. Bunun için el birliği ile çalışmalıyız. Çözüm üretmeliyiz. Çünkü bu durum ülkemizde yaşayan herkesin, her kurumun sorumluluğudur.

Bu temenniler ile tüm engelli arkadaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, kendilerine mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyoruz. 

                                                                

                                                                                                                                  TÜRK SAĞLIK-SEN                                                                                                      

                                                                                                                   İZMİR ÜNİVERSİTELER ŞUBE BAŞKANI

                                                                                                                                  YASEMİN ZENGİN

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER