Söz Uçar Yazı Kalır

Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Tarkan Deniz´in 1999–2020 yılları arasında kaleme aldığı ve çeşitli gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımlanan yazıları arasından seçtiği 60 makalesinden derlediği “Söz Uçar Yazı Kalır” adlı kitabı yayımlandı.

Söz Uçar Yazı Kalır

Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Tarkan Deniz’in son 20 yılda kaleme aldığı yazılarından derlediği  “Söz Uçar Yazı Kalır”  adlı kitabı yayımlandı. 4 ana bölümden oluşan kitap, Kitapyurdu (KDY) tarafından  yayımlanırken, kitabın Birinci Bölümü Uluslararası, İkinci Bölümü Ulusal, Bölgesel ve Yerel, Üçüncü Bölümü Enerji ve Dördüncü Bölüm ise Liderlik, Yönetim, Teknoloji ve Kişisel Gelişim üzerine makalelerden oluşmaktadır.

Tarkan Deniz, kitabının önsöz yazısında; Stephen King’in “Eğer okumaya vaktiniz yoksa, yazmaya da vaktiniz yok demektir” sözüne yer verdi ve kitabın sonunda yer alan teşekkür yazısında ise; Cennetin Krallığı adlı bir sinema filminde Kudüs kuşatması ardından ünlü komutan Selahaddin Eyyubi kenti teslim almak üzereydi ve yıkık dökük bir duvar kapısının üzerinde yer alan eski tablette Latince “Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem” yazıyordu. Dilimize tercümesi ise; “Dünyayı daha iyi yapmayan insan insan değildir.” sözüne değindi. 

Kitabında ayrıca, kitabın ortaya çıkması sürecinde kıymetli zamanlarını ayırarak taslak metnini önceden okuyarak yapıcı yorumları ile katkılarını sunarak anlam ve zenginlik katan isimlere özel teşekkürlerini sundu.

Ayrıca, kitabın girişinde bir  takdim yazısı yazan  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, kitabın hazırlık aşamasında sabırları ve destekleri için eşi Nazan Deniz, Kızı  Bilge Deniz ’e, motivasyon ve katkılarından dolayı İNOKSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı duayen sanayici ve iş insanı Vehbi Varlık’a,  kapak tasarımı için CreatHane Ajans Başkanı Ebru Şahin’e, İki Kare Ajans Mehmet Ergin’e , Uluslararası İlişkiler Profesörü Şuhnaz Yılmaz  Özbağcı, Dr. Levent Yazıcıoğlu, Azmi Özgür, Ali Aygün, Yaşar Geler, Selim Han Yeniacun, Ahmet İzci, Cavit Kibar, Samet Metin, Hüseyin Yelgel, Canan Demirkan, İsa Deveçeken, Yılmaz Eren ile kardeşi Ozan Deniz ve Beste Deniz’e özel teşekkür edildi.  

Kitap için takdim yazısı kaleme alan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde birlikte çalıştığımız, bilgi birikiminden ve tecrübesinden her zaman istifade ettiğim Tarkan Deniz’in ‘Söz Uçar Yazı Kalır’ isimli bu kitabını baskı öncesi büyük bir keyifle okudum. Dilimizin güzel ve doğru bir şekilde kullanıldığı bu eser, okuyucunun zihninde ve vizyonunda önemli bir etki bırakıyor. Bu eserin tüm okuyuculara faydalı olmasını temenni ederim.”şeklinde ifade etti. 

Tarkan Deniz’in, Kitapyurdu (KDY) tarafından yayımlanan kitabını aşağıda yer alan online satış platformu linkini güvenle tıklayarak sipariş ederek edinebilirsiniz. Ayrıca hediye edebilir ve iş ve sosyal ağlarınızla paylaşarak dostlarınıza da okumalarını tavsiye edebilirsiniz. 

BAZI MAKELELERİN BAŞLIKLARI 

  Küresel Ekonomide Kilit Ülkeler, Barış ve İstikrara Giden Yolda Türkiye–Libya İşbirliği, Tarihten Günümüze Lübnan ve Geleceği, Türkiye –Brezilya İlişkileri, Türkiye–Malezya İlişkileri, Afrika Boynuzu’nda Bir  Ülke: Somali, Brexit Yahut Great Exit (Büyük Çıkış), Önce İnsana Yatırım (Kuzey Makedonya), Tek Kuşak Tek Yol–Yeni İpek Yolu, Çin ve Ardından Hindistan, Türkiye’nin Uzak Doğu ve Asya Pasifik Ülkeleri’nden Çin, Hong Kong, Japonya, Güney Kore ile Ticari ve Ekonomik İlişkileri, 6. Uluslararası Türk –Asya Kongresi, Türkiye ve Dostları, Birinci Dünya Savaşı, Ödlek Oyunu (Chicken Game) Teorisi, “Yeni Dünya Düzeni” out–“Yepyeni Uluslararası Modeli), Bölgesel Kalkınma İçin Alternatif  Önerim: Karadeniz Araştırmaları Enstitüleri,  Ordu İlinin Bir Hayali Gerçek Oldu: Ordu Üniversitesi, Ordu İli İş Dileği ve Dilek Haritası, Fındık, Prefabrik Çağı Pek  Yakında, Türkiye’nin Yerli ve Milli Otomobil Projesi TOGG, Türkiye’nin Doğalgaz Politikası ve Enerji Güvenliği, Çevre ve Enerji Güvenliği, Enerji Güvenliği ve Son Paylaşım, Akdeniz ve Enerji, Türkiye Enerji Görünümü, Karadeniz’de  Hidrojen Sülfür (H₂S), Küresel Yetkinlikler, Önderlik, Güç, Gelecek, Risk, Rocky’den Oğluna Baba Nasihatı: “Anneni (Kabri) Ziyaret Etmeyi Unutma”, Bir Üniversite Var Ederken, İngiltere Atom Enerjisi Kurumu Emeritus Başkanı Lady Barbara Judge, Otobüs Senaryosu, Kirpi Mesafesi, Kırık Cam Teorisi, Şövalyeliğin Kuralları, Yunus Balığı Winter, Ego, Korku Yok, 2020 Yılı Olimpiyat Oyunları ve 7 Eylül’de İyi Olan Kazansın, Herkes Kazanır, Murat 124 ve Ferrari ile Lamborghini Kapışması, İletişim Çağı ve Sosyal  İletişim Ağları, Mutfak Robotlarından İnsansı Robotlara, Mekanik Türk ve Yapay Yapay Zeka, Lego, Dijital  Oyunlar ve Halk Oyunları, Her Şeyin Başı Sağlık, Yarınlarımız Olan Çocuklar, Hayat Yolu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER