Bâb-ı Âli’nin İzinde’ kitabı okuruyla buluşacak

Mehmet Şahincileroğlu’nun Bâb-ı Âli’yi anlattığı ‘Bâb-ı Âli’nin İzinde’ kitabı Ritim Plus Yayınları etiketiyle çok yakında kitapseverlerle buluşacak.

Bâb-ı Âli’nin İzinde’ kitabı okuruyla buluşacak

Türk Basın Tarihi ve Türk Yayıncılık Tarihi’ne dair ilklerin yer aldığı, birçok bilgi ve belgenin ilk kez yayımlanacağı inceleme-araştırma türündeki kitap pek yakında yayımlanacak.

Gazeteci Mehmet Şahincileroğlu’nun Türk Basın Tarihi’nin doğduğu yer olan Bâb-ı Âli’yi anlattığı ‘Bâb-ı Âli’nin İzinde’ kitabı çok yakında raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Kitap ile ilgili bilgiler veren Şahincileroğlu, yüzlerce belgeyi tek tek inceleyerek uzun bir inceleme-araştırma sonrasında kitabı kaleme aldığını söyledi.

Günümüzde çok nadir olarak Bâb-ı Âli adının kullanıldığını belirten Şahincileroğlu, Türk Basın Tarihi ve Türk Yayıncılık Tarihi açısından büyük önem taşıyan Bâb-ı Âli’nin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla böyle bir çalışma yaptığını ifade etti.

Kitapta aynı zamanda ilkleri gerçekleştiren ve hafızalarda yer edinmiş 28 gazete, 21 dergi, 13 yayınevi ve 1 derneğe de yer veren Şahincileroğlu, 15 önemli ismin hayatlarından kesitlerinde bulunduğunu belirtti.

‘Bâb-ı Âli’nin İzinde’ kitabını diğer kitaplardan farklı kılan en önemli özelliğinin hem basın hem de yayıncılık tarihi açısından içerisinde ilkleri barındıran bilgilerin olması dolayısıyla bir başucu kitabı olacağına dikkat çeken Şahincileroğlu, kitabının Ritim Plus Yayınları etiketiyle Ağustos ayı sonu gibi çıkacağının da müjdesini verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER