Başkan Şenol Atıcı'dan Başhekime Tepki

Türk Sağlık Sen İzmir 2.No'lu Şube Başkanı Şenol Atıcı Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde önceki gün Başhekim tarafından hemşire arkadaşlarımıza yapılan hakaret ve saygısızlığı anlamak mümkün değildir. şeklinde bir Basın açıklaması yaptı.Atıcı yaptığı Basın açıklamasınıda şunları söyledi:

Başkan Şenol Atıcı'dan Başhekime Tepki

Pandemi sürecinin kahramanlarına yapılan bu saygısızlığı yaşamamak adına Türk Sağlık Sen’in her zaman söylediği, raporlar sunduğu, “İdarecilerde Liyakat Esas Alınmalıdır.” sözü işte tam burada ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. 

Yaklaşık bir yıldır sağlık çalışanlarının verdiği mücadele ortadadır. Yıllık izin kullanamayan, aşırı nöbetler tutan, geçici görevlerle filyasyon ekiplerine destek veren, Covid-19 ile mücadelede canını ortaya koyan, hiçbir fedakârlıktan geri durmayan hemşire arkadaşlarımızın, bir de böylesine hakarete maruz kalması, motivasyonlarını düşürmekte ve iş barışını bozmaktadır. Özellikle idareciler tüm meslek gruplarının hak ve hukukuna profesyonelce yaklaşım sergilemelidir. 

Sağlık çalışanlarının emeklerini itibarsızlaştırmak, önce sağlık sistemine zarar verirken aynı zamanda tüm sağlık camiasını da zan altında bırakmaktadır. 

Sağlık çalışanları arasında bir meslek grubunun diğer meslek grupları üzerinde baskıcı, ayrıcalıklı göstermek kimsenin hakkı ve haddine değildir. 

Bu tür olayların bir daha tekrar etmemesi için tüm sağlık birleşenlerinin, sağlıktaki tüm teşkilatların mücadele vermesi şarttır. 

Türk Sağlık Sen olarak bizler bu mücadeleyi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. 

Kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.

           Şenol ATICI

        Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER