İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden U Dönüşü

İzmir Türk Sağlık-Sen 2.No’lu Şube Başkanı Şenol Atıcı’dan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden U Dönüşü

Sağlık çalışanlarına yönelik toplu taşıma ve otopark hizmetlerinde yıl sonuna kadar bedava devam etmesi için verilen sözden dönülmesine Tepki gösteren 2.No’lu Şube başkanı Atıcıdan tepki.Atıcı,Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak,

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlık çalışanlarına yıl sonuna kadar verilen ücretsiz toplu taşıma ve otopark hizmetlerini belediyenin gelirleri yeterli değil gerekçesiyle iptal etmiş adeta U dönüşü yapmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye geneli 1 Temmuz itibari ile normalleşme sürecine girse de sağlık çalışanlarının Pandemi ile ilgili mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Özellikle aşılama ve filyasyon ekipleri sahada,  diğer sağlık çalışanları da hastanelerimizde takdir edilecek mücadele vermektedir.

Ancak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yılsonuna kadar sağlık çalışanlarına vermiş olduğu ücretsiz ulaşım ve otopark hizmetlerinden bir anda ne olduysa vazgeçmesi anlaşılır bir şey değildir.

Malumlarınız olduğu üzere Belediye Meclisi tarafından bazı kamu görevlilerine ulaşım hizmetlerinden indirimli/ ücretsiz yararlanmaları doğrultusunda karar alınmıştır. Kamusal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarına da ücretsiz olarak bu hizmetlerden faydalanma imkanının verilmesi, zor şartlar dahilinde görev yapan sağlık çalışanları açısından moral ve motivasyon sağlayacaktır.

Sosyal Belediyecilik anlayışına uymayan bu kararın, sağlık çalışanlarını üzdüğü ortadadır. Her türlü zorlukla mücadele eden sağlık çalışanlarına verilen sözler, alkışlar yerine sağlık çalışanları icraat bekliyor. Bu zor zamanlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ve tüm yetkili kurumlardan fedakârlık yapmalarını istiyor.

Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık çalışanları için daha önce vermiş olduğu yılsonuna kadar ulaşım ve otoparkların ücretsiz olmasının devam etmesini talep ediyor. 

Türk Sağlık Sen olarak, konunun takipçisi olacağımızı ve mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz dedi.


 

Şenol ATICI

Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aynur Ceylan
Aynur Ceylan - 3 yıl Önce

Emeğiniz boşa çıkmaz inşAllah başkanım, teşekkür ederim

Aydınasi
Aydınasi - 3 yıl Önce

Chpye oy verecektim, şimdi vermemeyi dūşūnecek duruma geldim,

Necat
Necat - 3 yıl Önce

Öncelikle bizi savunduğunuz için tşkkür ederim başkanım sağlık çalışanlarını ak parti cezalandırıyor diyen CHPnin yüzü ortaya çıkmıştır biz sağlık çalışanları olarak söz verip sözünden dönenlerin ücretsiz ulaşımlarını istemiyoruz bu saatten sonra sağlık çalışanları dilenci deyil izmir büyük şehir belediye başkanın bize söz verip sözünden çark etmesi elbette derinden üzmüş bizi ama erken tanımamız iyi oldu bizim sahibimiz önce Allah sonra cumhur başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğandır

Halilibrahim kıyar
Halilibrahim kıyar - 3 yıl Önce

ALLAH razı olsun başkanım siz üzerinize düşen görevi yapmışsınız. Alınan kararı iptal edenler UTANSIN.

SIRADAKİ HABER