Mahkemeden Sağlıkta Şiddete 20 Bin TL Ceza

izmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanına yapılan şiddete 20 Bin Türk Lirası ceza verildi.

Mahkemeden Sağlıkta Şiddete 20 Bin TL Ceza

İzmir Türk Sağlık Sen 2.No'lu Şube Başkanı Şenol Atcı konuyla ilgili Bir açıklama yaptı.Atıcı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sağlık çalışanlarına şiddet çözülmesi gereken temel sorunlardan biridir. Şiddete karşı ağır yaptırımlar ve cezalar verilmesi, sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi ve şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden acil haller dışında belirli bir süre ücretli yararlandırılması gibi çözüm önerilerimiz uzun bir süredir ısrarla vurguluyoruz.

Bunun yanı sıra şiddete uğrayan her arkadaşımızın yanında olmaya, yapılanın kimsenin yanına kar kalmaması içinde mücadele ediyoruz. 


Bugün mücadelemiz sonucunda mahkemenin verdiği bir kararı örnek olması açısından kamoyuyla paylaşıyoruz. 

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üyemiz Melek Hacer AY, hasta yakını tarafından yapılan saldırıda yaralama, tehdit, sözlü hakarete ve psikolojik şiddete maruz kalmış ve bunun üzerine sendikamız tarafından hukuki süreç başlatılmıştı.

Görevini en iyi şekilde yerine getiren sağlık çalışanımız maalesef söz konusu şiddete maruz kalmıştı.

Sendika avukatlarımızla üyemiz adına verdiğimiz mücadele de adalet yerini bulmuş yaralamadan 13 BİN TL, hakaretten 7 Bin 800 TL ve 5 yıl denetimli serbestlik cezası almıştır. 

20 Bin TL’lik bu ceza ibret alınır.  Bu hukuk mücadelesinde, her türlü zorluklara rağmen onurlu ve dik duruş göstererek hukuk mücadelesi veren değerli üyemiz Melek Hacer AY’a hem bir kez daha geçmiş olsun diyor hem de bu işin peşini bırakmadığı için teşekkür ediyoruz.   

Türk Sağlık-Sen olarak bizim temel beklentimiz sağlık çalışanlarının gündeminde şiddetin tamamen çıkartılmasıdır. Burada da kanunların uygulanması , şiddeti önleyici tedbirlerin süratle yürürlüğe girmesi,önerilerimiz doğrultusunda çalışmalar yapılması beklentimizdir. 

Sağlının kahramanlarının şu günlerde bile şiddete maruz kaldığını görmek şiddeti kınamaktan öte adımlar atılması gerektiğini göstermektedir. 

Kısacası biz çözüm istiyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak ta bunun mücadelesini vermeye her platformda devam edeceğiz.

                    Şenol ATICI

Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2021, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER