Sağlıkçılardan Nöbet Kesintisi Tepkisi

İzmir Türk Sağlık Sen 2.No’lu Şube Başkanı Şenol Atıcı’dan  nöbet ücretlerine yapılacak kesintiye tepki.

Sağlıkçılardan Nöbet Kesintisi Tepkisi

İzmir Türk Sağlık Sen 2.no’lu şube Başkanı Şenol Atıcı Bir basın açıklaması yaptı.Atıcı yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Covit 19 Virüs Salgını ile Ülkemizde ve İzmir’de sağlık çalışanları takdire şayan başarılı bir mücadele veriyor.

 Bu mücadeleyi verirken bazı hastanelerde nöbet ücretlerinde kesinti yapacağını söyleyen idarecilerin hangi akla hizmet ettiklerini anlamak ve kabul etmemiz mümkün değildir.

Sağlık Bakanının, sağlık çalışanlarına moral ve motivasyon desteğini görmezden gelen işbilmez bazı idarecilerin tesbiti mümkündür. Kapılarını ve telefonlarını bu süreçte kapatan, sağlık çalışanlarının güncel yaşadıkları sorunları imkan olduğu halde çözüme kavuşturmayan yöneticilerin tespit edilmesi ve gereğinin yapılması şart olmuştur. 

Bugün verilen mücadele para pul meselesi değildir. Türk Milletinin sağlığı, Türk devletinin selameti için geceyi gündüze katarak yürütülen bir mücadeledir. Sizde bunun idrakine varın; kahramanların moral ve motivasyonunu bozacak iş ve işlemlerden uzak durun!

Sağlık çalışanlarının koruyucu, ekipman ve yemek sorunlarını çözmek yerine üstüne vazife olmayan, Sağlık Bakanlığının genelge ve uygulamalarına aykırı tutum ve davranış içine girmektedirler. Yine bazı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlerinin esnek çalışma konusunda süreci idare edemedikleri, ve sağlık çalışanlarını esnek çalışma modeline uygun çalıştıramadıkları ve bunun bulaşı riskini arttırdığını sağlık çalışanları tarafımıza iletmektedirler. 

Değerli Basın Mensupları

Ancak hastanelerde işleyişin başarıya ulaşması idarecilerin sağlık çalışanlarını anlamasıyla mümkün olabilir ama maalesef bazı idareciler sınıfta kalmıştır. Görevini yapan sağlık çalışanına her türlü desteği sunan idarecilerimizi de buradan tebrik ediyoruz. Bu yaşanan sıkıntılara rağmen sağlık çalışanları görevini en iyi şekilde yerine getiriyor. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyoruz.

Buradan bir kez daha hatırlatmakta fayda var; Sağlık çalışanlarına alkışlar, tebrikler ve dualar için necip Türk milletine teşekkür ediyoruz. Fakat yöneticilerden de gereğini yapmalarını bekliyoruz. Süreç temenni ve teşekkürlerle geçiştirilecek bir süreç değildir. Sağlık çalışanlarının önce sağlığı korunmalı, sonra mağduriyetleri giderilmeli ve talepleri karşılanmalıdır. 

     Türk Sağlık Sen olarak, sağlık çalışanlarımızın hep yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Dedi.

https://youtu.be/kxapmqWWd1I?t=34

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2020, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER