AB Türkiye  Delegasyon  Başkanı TUNÇ’u Ziyaret  Etti

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolas Meyer Landurt ve beraberinde Siyasi İşler Bölüm Başkanı Birinci Müsteşar Eva Horelova ile Siyasi İşler Danışmanı Didem Bulutlar Ulusoy TBMM Adayet Komisyonu Başkanı AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

AB Türkiye  Delegasyon  Başkanı TUNÇ’u Ziyaret  Etti

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin görüşüldüğü ziyarette Nikolas Meyer Landurt, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde diyalog ortamının önemine dikkat çekerek, reform sürecinde TBMM Adalet Komisyonu’nun çalışmalarının önemli olduğunu belirtti. 

Adalet Komisyonu Başkanı Tunç’ta Landurt’a atandığı yeni görevinde başarılar dileyerek, AB üyeliğinin Türkiye için startejik hedef olduğunu, AB ile ilişkilerimizin geliştirilmesi için samimi bir şekilde çalıştıklarını, bu konuda Türkiye olarak gerçekleştirilmesi gereken reformlarla ilgili olarak çok önemli ilerlemeler sağlandığını bu sürecin aynı kararlılıkla önümüzdeki dönemde de devam edeceğini, ancak AB’nin ve üye ülkelerin de bu konuda yapıcı davranması gerektiğini söyledi. Tunç, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Hukuk ve Ekonomi Reformu ile İnsan Hakları Eylem Planını açıklayacağını bu kapsamda yasal düzenleme gerektiren bir çok hususun öncelikle TBMM Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulunun gündemine gelerek hayata geçirileceğini ifade etti. 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolas Meyer Landurt ve beraberindekiler Başkan Tunç’a gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Tunç’ta Landurt ve beraberindekilere nazik ziyaretleri için teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER