CHP Niğde Milletvekili Gürer: Üretici küstürülüyor, tarlalar boş kalıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle ‘Atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılmasına yönelik yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Pakdemirli’den yanıt geldi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Üretici küstürülüyor, tarlalar boş kalıyor

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması konusu 2016'da dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından gündeme getirilmişti. Geçen iki yıllık sürede bu konuda ne gibi çalışmalar yapılmıştır? Türkiye'de atıl tarım arazisi miktarı ne kadardır? En çok atıl tarım arazisi bulunan bölge hangisidir? Bu arazilerin atıl kalma sebepleri nelerdir? Atıl tarım arazileri hangi kriterler çerçevesinde kimlere verilecektir?” şeklindeki sorularını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yöneltti.

CHP’li Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine Bakan Pakdemirli, atıl kalan tarım arazilerini, atıl kalma sebeplerini, atıl kalan tarım arazilerinin bölgelerini ve kimlere verileceğini açıklamadı.

Pakdemirli, “20 Eylül 2018 tarihli ve 30541 sayılı Resmi Gazete' de (2. Mükerrer) yayınlanan "Yeni Ekonomi Programı (dengelenme-disiplin- değişim) 2019-2021 Orta Vadeli Program" kapsamında atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması için Bakanlığımızca, gerekli çalışmalar devam etmektedir” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Bakanlığın 2016 yılında yapmış olduğu açıklama üzerinden 3 yıl geçmiş, anlaşılan o ki Bakanın verebileceği kayda değer bir yanıt yok. 2016 döneminin Bakanı söylemiş ve orada söz olarak kalmış. Esasen Tarım ve Hayvancılığın neden bu noktaya geldiğinin açık ve net göstergesi bu ne olduğu belirsiz ifadeler.

2016 yılında görevde olan bir Bakan’ın yaptığı açıklama ile ilgili Çalışma yapılmamış. İlerleme yok ki Bakan iki satır yanıt ile soruyu geçiştirmiş. Belki de Bakanın bizim sorumuzla atıl tarım arazi konusundan haberi olmuştur.

Türkiye'de tarım alanlarının atıl duruma gelmesinin sebepleri bakanın öncelikle ilgileneceği konu olmalıdır. Bugün tarımı yöneten akıl ülkemize özgü ve sonuç odaklı bir değişime yönelmezse soğandan patatese, bulgurdan pirince kadar ithal ürünler için sınır kapılarına bakmaya devam edeceğiz. Bakan ise 3 yıl önce açıklanan konuyla ilgili hala  “program” demeye, “çalışma” demeye devam edecek anlaşılan” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER