Gürer :“Kurban, açlık sınırı altında yaşayanların et umudu”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Gürer yayınladığı mesajında şunları söyledi:

Gürer :“Kurban, açlık sınırı altında yaşayanların et umudu”

Kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi duyguların güçlendiği bayramlarda paylaşma ve dayanışma hislerinin en üst seviyeye çıktığını belirten Gürer, Kurban Bayramının ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve sevinç getirmesini diledi. Gürer, ekonomik buhranın en çok etkilediği dar gelirlilerin bayramda olsun et yüzü görmesi için dayanışmanın artırılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu zor koşullara da değinerek, bayramın özellikle kovid-19 virüsünde yaşanan vefat olaylarının da etkisi ile birçok aile için acı, kaygı ve düşünceli geçeceğine işaret etti.

Bayramların hoşgörü, kardeşlik, paylaşma, birlik ve beraberlik gibi duyguların üst seviye olduğu kutsal günler olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde son yıllarda etkisini giderek artıran yokluk ve yoksulluk ne yazık ki başta işsizler olmak üzere, kısıtlı ücretli hayatlarını idame ettirmeye çalışan emekli, işçi, memur kesimi ile esnaf ve çiftçiyi de olumsuz yönde etkiledi. Ekonomik sıkıntılar, hayat pahalılığı ve temel gıda ürünlerinin sürekli zamlanması, kısıtlı bütçeyle geçinmek zorunda kalan yurttaşlarımızın hayat şartlarını zorlaştırmaktadır” dedi.

Dini bayramlarda emeklilere en azından asgari ücret seviyesinde ikramiye verilmesini önerdiklerini ancak bu önerilerinin siyasi iktidar tarafından dikkate alınmadığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,

“Kurbanlık ücretleri geçen yıla göre yüzde 30-40 oranında zamlandı. Emeklilerimize en azından asgari ücret seviyesinde bir ikramiye verilmiş olsaydı, emeklilerimiz de gönül rahatlığıyla kurbanlarını kesip torunlarına bayram harçlığı verebilirdi. Bu yıl ne yazık ki başta emekliler olmak üzere çok sayıda yurttaşımız kurban kesemeyecek ve torunlarına bayram harçlığı veremeyecek” şeklinde konuştu.

BAĞIŞLA KURBAN

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Geçmişte hayvan derisi alabilmek için yarışan dernek ve vakıflar vardı. Koyun dersini geçen yıl değer bulmadı. Çünkü derinin kullanıldığı alanda alternatif ürünler üretildi ve gazetelere manşet olan deri toplama mücadelesi bitti. Hatta çok sayıda koyun derisi geçen yıl değersiz kaldı. Günümüzde ise yoğun bir kurban bağış kampanyası devam ediyor. Bazı kurumlar için bu bağış yararlı bir destek oluşturuyor. Ancak bazı kurban bedelleri, bağış olarak kurban edilebilir bir hayvan için düşük rakamları içeriyor. Piyasa koşulları altında bağış kabul edilmesi, orta gelirli kesimler için bağışı cazip kılıyor. Kurban, paylaşım ve dayanışma demektir. Hali vakti yerinde olan kurban kesip kurallara uygun dağıtarak fakir fukaranın yılda bir kez et yiyebilmesini sağlamalıdır. Asgari ücret altında geliri olana ,açlık sınırı altında yaşayana kurban eti dağıtılıp komşu ilişkisi güçlendirilmelidir. Kurumlardan toplum faydası göz önüne alınıp bağış yoluyla kurban kesimine olanak sağlandığı gibi tüm kurban bağış süreci devlet tarafından izlenmelidir. Bu konuda güvenilir kuruluşlar dışında kurban kaosu oluşmamasına önem verilmelidir” diye konuştu.

Ömer Fethi Gürer, her şeye rağmen Kurban Bayramının sağlık, huzur, dayanışma ve hoşgörü içinde geçmesini dilediği mesajında, tüm yurttaşların Kurban Bayramını içtenlikle kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER