Gürer: “Meclis gazisine sahip çıkmalıdır”

CHP Milletvekili Gürer, gazilerin emeklilik haklarıyla ilgili mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı

Gürer: “Meclis gazisine sahip çıkmalıdır”

Gürer: “Meclis gazisine sahip çıkmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak gazilerin emeklilik haklarıyla ilgili yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Gürer, “Gazilerimiz onurumuzdur, Gazi Meclis gazisine sahip çıkmalıdır” dedi.

2013 YILINA KADAR 15 YILDA EMEKLİ OLABİLİYORLARDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, daha önce 15 yılda emekli olabilen gazilerin, 2013 yılından sonra bu haklarının ellerinden alınmasının, gaziler arasında mağduriyete neden olduğunu söyledi.

Her malul gazinin aynı zamanda engelli bir vatandaş olduğunu belirten Gürer, 2013 yılına kadar erken emeklilik hakkından yararlanan ve 15 yılda emekli olabilen gazilerin, bu tarihten sonra bu haklarının elinden alındığını hatırlattı.

AKP GAZİLERİN HAKLARINI ELİNDEN ALDI

AKP iktidarının, 2013 yılında getirdiği bir düzenleme ile gazilere “60 yaşına kadar çalışsın” dediğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Gazilerimizin haklarını gasp edenler bugün ‘Yirmi yılı çalışın, iki maaş vereceğiz’ diyerek algı operasyonu yapmaktadır.

Gazilerimiz, silinen primler, kesilen maaşlar, engellilik oranını dikkate almayan düzenleme nedeniyle büyük mağduriyet yaşayacaktır. Mevzubahis gazilerimiz ve şehit aileleri ise maliyet teferruattır. Gazi Meclis gazisine sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Gürer konuşmasında, “İstiklal Marşı'mızın doksan dokuz yıldır okunmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla selamlıyor, gazilerimizin yaşamlarının güzel olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER