Gürer sordu, Bakan mevzuatı anlattı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu ‘Son üç yılda rektör olarak atananların önceki görevlerine ilişkin’ yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt geldi.

Gürer sordu, Bakan mevzuatı anlattı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Gürer’in yazılı soru önergesine cevap vermekten kaçındı. Bakan Selçuk, verdiği cevapta mevzuattan kanunlardan bahsederek "Devlet ve vakıf üniversitelerine rektör, Cumhurbaşkanınca atanır. Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör ataması, mütevelli heyetinin teklifi üzerine yapılır” şeklinde yanıt verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “2017-2018-2019 yıllarında Rektör olarak atananlardan kaçı daha önce milletvekilliği yapmıştır? Belirtilen yıllarda atanan rektörlerden herhangi bir kamu kurumunda görevli iken rektörlüğe atanan var mıdır?
Hangi kamu kurumlarında, hangi görevlerde iken rektör olarak atanmışlardır? Sayısı kaçtır?
Siyasi partilerde ve demokratik kitle örgütlerinde yönetimde görev yapmış olanlardan rektör olarak atanmış olanlar var mıdır? Hangi partilerde ve hangi demokratik kitle örgütlerinde görev yapmışlardır ve sayıları kaçtır?” şeklindeki sorularını yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına yanıt Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Gürer’in sorularına açık cevap vermekten kaçınan, mevzuat ve kanundan bahseden Bakan Selçuk, “2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesinde "Devlet ve vakıf üniversitelerine rektör, Cumhurbaşkanınca atanır.
Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör ataması, mütevelli heyetinin teklifi üzerine yapılır." hükmüne yer verildiği, ayrıca 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3 üncü maddesinin 5 inci fıkrasında "Rektörler, profesörlük yapanlar arasından atanır." hükmünün yer aldığı ve anılan mevzuat hükümlerinde rektör atamalarına ilişkin usul ve şartların açıkça düzenlendiği belirtilmektedir” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2019, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER