Milletvekili Tunç’dan 10 Kasım Mesajı

AK Parti Bartın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Tunç’dan 10 Kasım Mesajı

Tunç, mesajında; "Atatürk'ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Büyük Önderimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir." Dedi.

Milletvekili Tunç mesajında şunları söyledi:

"Büyük bir özveri ve mücadelenin sonucunda ülkemizi düşmanlardan temizleyerek, Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan, milletimize muasır medeniyetin üstüne çıkmayı hedef olarak gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

            Atatürk'ü anmak, O'nu süslü sözlerle methetmek değil, koymuş olduğu hedefe varmak için çok çalışmakla olacaktır. Kendisi de sağlığında bunu ifade etmiş; "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir, benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kafidir" demiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Milletin istiklali, milletin azim ve kararı ile kurtulacaktır." inancıyla milli mücadelenin liderliğini üstlenerek, yalnızca Türk milletine değil, aynı zamanda emperyalizmin sömürü çarklarında ezilen bütün milletlere bağımsızlık cesareti veren büyük bir liderdir.

Atatürk'ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Büyük Önderimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti, yeni yönetim yapısı ve anlayışıyla onun kurduğu temeller üzerinde, gösterdiği hedeflere doğru, büyük bir inanç ve azimle yürüme kararlılığını muhafaza etmektedir."

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER