Alaçatılı turizmciler destek bekliyor

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, dünya genelinde etkisini arttırarak sürdüren korona virüsü ile ilgili olarak turizm sektörünün endişeli olduğunu belirterek bakanlığa destek çağrısında bulundu.

Alaçatılı turizmciler destek bekliyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19), ülke ekonomisini derinden etkiledi. Lokomotif olan “turizm” en çok etkilenen sektörlerin başında geldi. Türkiye’de virüs nedeniyle etkinliklerin teker teker iptali ve otellere yapılan rezervasyonların sayısındaki düşüşün ardından turizm sezonun da nisan sonuna ertelenmesi, turizmcileri endişelendirdi. Türk turizminin gözbebeği Alaçatı'da çoğunluğu küçük otel ve restoranları tek çatı altında buluşturan Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu “Korona salgını turizm sektörünü de etkiledi. Bu krizden en az zararla çıkmak için desteğe ihtiyacımız var” dedi.

“Kamu tahsilatları ertelenmeli”

Bu zorlu dönemde SGK, KDV, muhtasar, konaklama gibi vergilerin turizm işletmelerinin üzerinde büyük bir yük oluştuğunu vurgulayan Bayraktaroğlu “Turizmciler olarak endişeliyiz, kimse bir kaç ay sonrasının nasıl olacağını ön göremiyor. Vergi ödemelerinin yıl sonuna ertelenmesi, mevcut kredilerin faizsiz ertelenmesi ya da Eximbank tarafından düşük faizli kredi desteği verilmesi gibi çözümleri bakanlıktan acil destek olarak talep ediyoruz” dedi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajans Payı dahil diğer kamu tahsilatlarının 2020 sonuna kadar ertelenmesini talep ettiklerini belirten Bayraktaroğlu “Ertelenen meblağınların da yeniden yapılandırılarak faizsiz ödenebilmesi sağlanmalı, aksi taktirde bu iş içinden çıkılmaz bir hal alır” diye konuştu.

Bayraktaroğlu sürenin uzaması halinde uzun vadeli düşük faizli kredilere de ihtiyaç olabileceğini belirterek “Bireysel olarak biz bütün tedbirlerimizi alıyoruz ama yetmez. Turizm sektörü kilit bir sektör, bu kriz sadece bizi değil bağlantılı olduğumuz, ürün aldığımız pek çok sektörü de etkiliyor” diye konuştu. Ciddi bir riskle karşı karşıya olunduğunu belirten Bayraktaroğlu “Koronavirüs darbesine karşı hepimiz aynı taraftayız. Otellerimizin, acentalarımızın, uçak firmalarımızın ve tur operatörlerimizin ayakta kalabilmesi için acil destek şart” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER