İkizdere RİDOS' un Gizem Dolu Şifası

İkizdere RİDOS Otel genel müdür'ü Şükrü Oruç binbir derde deva termal suyun bilinmeyen faydalarını anlattı

İkizdere RİDOS' un Gizem Dolu Şifası

RİDOS Genel Müdür’ü Şükrü Oruç şunları söyledi:

Burada bulunan suyun hikayesi yaklaşık 700-800 yıl  öncesine dayanmaktadır .

Rivayete göre ; Cimil  vadisinde  yaşayan Sirvat  adındaki genç kız, hayvanlarını otlatmak  için  vadiye geldiğindey yüzündeki ve  vücudundaki çeşitli yaralar nedeni ile  arkadaşları onunla alay  eder, hatta yanına  yaklaşmak  istemezlermiş. Bu durumu gururuna  yediremeyen Sirvat , günün birinde gizlice köyünden ayrılıp Cimil Deresi ‘ni takip ederek aşağılara, şu anki İkizdere‘ ye doğru yola çıkar . Bir hayli yol aldıktan sonra yorulur,
dinlenecek bir yer ararken kayaların  arasından çıkan buhar gözüne takılır.
Suyun küçük bir gölet oluşturduğunu görür. Yorgun olan  Sirvat, suda yıkanıp orada dinlenmeye karar verir. Suda yıkandıktan sonra hemen  yanındaki çalılıkların arasında uyur. Birkaç saat uyuduktan sonra Sirvat, kendisini daha dinç hisseder . Orada mola verip birkaç gün suda yıkandıktan sonra cildindeki yaraların yavaş yavaş yok  olduğunu görür. Çevredeki meyve ağaçlarıyla karnını doyurur ve yaraları  iyileşinceye  kadar Orada kalır. Köyüne vardığında herkes şaşkınlıkla Sirvat ‘a bakar, ailesiyle kucaklatıktan  sonra olanları anlatır. O gün bugündür bölge halkı bu suda belirli dönemlerde  yıkanır.

Tesisimiz dünyanın ve ülkemizin  dört bir yanından gelen  konuklar için yılın 12 ayı  hizmet vermektedir. Doğasının sahip olduğu temiz oksijeni ve iklimi sayesinde burada dinlenme fırsatı bulanlar, hem jeotermal suyun faydalarından  istifade etmekte, hem de iklim koşullarının sağlamış olduğu temiz havayı ciğerlerine doldurmaktadır.

Ülkemizin en kaliteli jeotermal kaynağını modern mimarisiyle sizlere “Cennet Vadi” ’nin atmosferinde Konforu ve samimiyeti yaşatan; RİZEİKİZDERE • DAĞ • ORMAN • SU bulunmuş olduğu coğrafyadaki tüm güzelliklerin baş harflerinden oluşmuştur. Kısacası Rize’ nin şirinliği, İkizdere’ nin eşsiz doğa örtüsü, Dağlarımızın ihtişamı, Ormanlarımızın heybeti ve Suyumuzun berraklığının bir sentezi olarak RİDOS doğmuştur.

Sağlık Bakanlığı Kaplıcalar Yönetmeliği kapsamında belgeli olan Ridos Thermal hotel &Spa tesislerinde Bulunan 260 metre derinlikteki thermal kuyulardan çıkan 1litre/4542 mineralizasyona sahip florürlü, Termomineralli termal su romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde,kronik bel ağrısı, eklem hastalıkları ,yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında , nörolojik
rahatsızlıklarda, stres bozukluklarında ,spor yaralanmalarında ve kadın hastalıklarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.Cilt üzerinde çeşitli rahatsızlıkların(egzama,akne,nörodermatit,kronik rezidüel ürtiker,bazı sedef türleri)tedavisinde ve cilt üzerinde olumlu,gençleştirici, kırışık giderici etkiside bulunmaktadır diyen Oruç herkesi Karadenizin muhteşem manzarası ve şifa kaynağı termal suyumuzdan faydalanmaya davet ediyoruz dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER