25 bin maskeye el konuldu

Bayraklı’da, Sağlık Bakanlığından izinsiz olarak ürettiği maskeleri piyasaya sürmeye hazırlanan firmaya baskın düzenlendi.

25 bin maskeye el konuldu

Bayraklı’da izinsiz maske üretimine geçit yok

Yamanlar Mahallesi’ndeki imalathanede yaklaşık 25 bin maske ele geçirilirken, Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri iş yerini mühürledi.

Bir ihbarı değerlendiren, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yamanlar Mahallesi’nde izinsiz maske ürettiği tespit edilen iş yerine baskın yaptı. Akşam saatlerinde, üretim sürerken olay yerine gelen ekipler, 9 çuval hazır ve 3 koli de yapımı tamamlanmak üzere toplam 25 bin adet maske buldu. İş yeri sahibinin üretim için Sağlık Bakanlığından gerekli izni olmadığı belirlendi. Firmanın faaliyeti durdurulurken, ekipler tarafından ürünlere el konuldu. Yamanlar Mahallesi 7305 sokak No: 44/A adresindeki iş yeri koronavirüs tedbirleri kapsamında mühürlendi.

Bayraklı’da merdiven altı üretime kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bu önemli süreçte insanların sağlığıyla ilgili konularda çok daha hassas davrandıklarını dile getirdi. Başkan Sandal, “Koronavirüs tehdidine karşı her türlü önlemi aldık. Ekiplerimizin bir bölümü her gün dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürürken, bir bölümü de halk sağlığını tehdit edebilecek her olumsuzluğa anında müdahale ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER