Ali Kılıç HDP li 3 Belediye Başkanı için Ne dedi?

HDP'li Belediye Başkanlarının görevden alınmalarına Maltepe Belediye Başkanı Alı Kılıç "seçimle gelen seçimle gitmeli"dedi.

Ali Kılıç HDP li 3 Belediye Başkanı için Ne dedi?

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,Eylül ayı olağan meclis toplantısında görevden alınan HDP'li Belediye Başkanlarına sahip çıkarak,Şöyle bir konuşma yaptı:

1820'den günümüze geçen üç yüz yıllık süreçte Türkiye'nin karşı karşıya olduğu senaryoları gördüklerini ifade eden Kılıç, “1820'de hasta adam dedikleri Osmanlı'yı dizayn ettiler. Amaçları bu çöküşü hızlandırmaktı.
1920'lerde Mustafa Kemal'in öncülüğünde başlatılan bu  zaferin, taarruzun mutluluğunu yaşıyoruz.
Bugünde ülkemizi içeride ve dışarıda kuşatan güçler askeri manevralarla, ekonomik durumlarla ülkemizi parçalamaya çalışıyor.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, vatandaşların oylarıyla seçilen çalışma arkadaşlarımızın soruşturmaları bitmeden görevden alınmalarını anlamak mümkün değil” diye konuştu.

TARİH BİLGİSİ ŞAŞIRTTI

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,Teröre destek oldukları gerekçesiyle görevden alınan ve yerlerine kayyım atanan, HDP'li 3 Belediye Başkanına sahip çıktı.

Eylül ayı olağan Meclis oturumunda yaptığı konuşma AK Parti Meclis üyelerinden tepki aldı.Ali Kılıç'ın Bu açıklaması kafaları karıştırdı.

Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemine vurgu yaptığı konuyu Bugünle nasıl bağdaştırdığını anlamak mümkün değil şeklinde yorumlara sebep oldu.Belediye Başkanlarının görevden alınmasını iç ve dış düşmanlar yapmış gibi  telaffuz etti.

Görevden Alan Kurum İçişleri Bakanlığı! Ali Kılıç'a soruyoruz! Seçimle gelenlerin teröre destek vermek gibi bir yetkileri var mı?Terörle Bağlantısı olanlar devam mı edeceklerdi?

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 12:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
haluk güney
haluk güney - 5 yıl Önce

peki seçilmiş olmak teröre para ve lojistik destek olmak demekmidir bu ne pişkinliktir bu nasıl bir destek bunların hepsi aynı yere ait bunlardan ülkeye hayır gelmez Allah muhafaza iktidar olduklarında bir düşünün bu ülke yaşanmaz hale gelir

SIRADAKİ HABER