Atatürk vefatının 81. Yılında Maltepe’de törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 81’inci yıl dönümünde Maltepe’de düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

Atatürk vefatının 81. Yılında Maltepe’de törenle anıldı

Maltepe Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı Bahçeşehir Koleji’ndeki etkinlik programı ile devam etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yılı sebebiyle “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” kapsamında Maltepe Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, 23. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Hava Savunma Albay Mustafa Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu, siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05’i gösterdiğinde çalan siren sesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Kurumların Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla tören sona erdi.

Öğrenciler Atatürk’ü andı

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni sonrasında 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri Bahçeşehir Koleji’nde devam etti. Maltepe Bahçeşehir Koleji tarafından hazırlanan programa Kaymakam Meftun Dallı, 23. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Hava Savunma Albay Mustafa Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısıları Salih Kara ve Yahya Han, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kurumları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Maltepe Bahçeşehir Koleji Müdürü Zeren Cengiz, günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını yaptı.

Törende konuşan Maltepe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, ‘ Atatürk’e olan sevgimizin en güzel ifade şekli, Cumhuriyetimize ve tarih boyunca kazandığımız milli birikime her zaman kurtuluş savaşı mücadelesinin ruhuyla sahip çıkacak bireyler yetiştirmektir.

Bu bilinçle yetişecek her birey ülkemizin istikrar ve güven içinde sürdürmekte olduğu gelişim hamlesine büyük bir gayretle sahip çıkacak ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün en büyük eserimdir dediği Cumhuriyetimizin daha da güçlenmesine fayda sağlayacaktır’ dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından türküler söylendi ve oratoryo gösterimi yapılarak program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER