Atatürk Vefatının 83. Yılında Maltepe’de törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83’üncü yıl dönümünde Maltepe’de düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

Atatürk Vefatının 83. Yılında Maltepe’de törenle anıldı

Maltepe Küçükyalı ECA Elginkan İlkokulu bahçesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı Halit Armay Anadolu Lisesi Konferans Salonundaki etkinlik programı ile devam etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yılı sebebiyle “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” kapsamında Maltepe Küçükyalı ECA Elginkan İlkokulu bahçesinde Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, 23. Komanda Tugay Komutan Yardımcısı Alb. Cevdet Çelik, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Seçgin, siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05’i gösterdiğinde çalan siren sesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Kurumların Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla tören sona erdi.

Öğrenciler ve Öğretmenler Atatürk’ü andı

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni sonrasında 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri Halit Armay Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam etti. Okul müdürü Sahra Alkan, günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmanın ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından türküler söylendi ve öğrencilerin oynadığı zeybek oyunu ile program sona erdi.

--

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER