Ayvalık ‘ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni

  Ayvalık şehitlik anıtında saat 09.00 'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma kapsamında şehitlerimiz için anma töreni düzenlendi.

Ayvalık ‘ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni

Törene Ayvalık ilçe kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı P. Albay Fevzi Koyuncu,Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Gaziler Derneği katıldı.İçisleri Bakanlığı'ndan gelen yazı ve tedbirler gereği, sade bir tören ve sadece protokol katılımıyla, saygı duruşu , istiklal marşı ve çelenk koyma merasimi ile tören sonlandırıldı.

Başkan Mesut Ergin ; “Onlar asla geriye dönmeyi düşünmediler”.

          Tören sonrasında Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “bugün bastığımız toprağı,dalgalandırdığımız bayrağı onlara borçluyuz, 57.Alayın gösterdiği direnç,8 metre mesafede düşmanla karşı karşıya cephe almak,resmi kayıtlarda 57 bin şehit vermek,250 kg luk top mermisini sırtlayıp kaldırmak! Ne için?  Bir karış vatan toprağımızı düşmana vermemek için. Öyle büyük bir zaferdir ki! Onları ne kadar ansak ne kadar saygı duysak az” dedi. Çanakkale geçilseydi vatan toprağının parça parça olacağını,ama askeri deha Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz sayesinde düşmanların bu emellerine ulaşamadıklarını,askerlerimizin son damlasına kadar mücadeleye yokluk ve zor şartlarda devam ettiğini  dile getiren Başkan Ergin , son söz olarak basın mensuplarına “Biliyor musunuz, Atalarımız dedelerimiz asla geri dönmeyi düşünmedi!” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER