CHP'li Belediye İşçileri Eylem Yaptı

Bayraklı Belediyesi işçileri Belediye binası önüne toplanarak, Hak, Hukuk, Adalet sloganı atıp eylem yaptılar.

CHP'li Belediye İşçileri Eylem Yaptı

Bayraklı Belediyesi işçilerinin pandemi sürecinde ertelenen sendika Sözleşmesi dünkü oturumda şirket Başkanı Gaffar Akel ve DİSK 6 Nolu Şube temsilcileri ile bir araya geldiler.

Tarafların verilen tekliflerde anlaşma sağlanamamasının ardından, Sendika yöneticileri işçileri Belediye binası önüne toplanarak eylem yaptılar.


ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA TEKLİF

Belediyenin SODEMSEN şirket Başkanı Gaffar Akel ile DİSK 6 Nolu Şube Başkanı ve temsilcileri ile birlikte yapılan tekliflerde anlaşma sağlanamamıştır. Yapılan oturumda DİSK 6 NOLU Sendika temsilcilerinin "Geriye dönük haklar ve ikramiye" üzerindeki teklifine belediye şirket Başkanı Gaffar Akel'in asgari ücretin bile altında teklif vermesini kabul etmeyen Sendika temsilcileri masadan kalktılar.
Bayraklı Belediyesi’nde tüm bu yaşanılanların ardından Sendika Başkanı ve temsilcileri bir araya gelerek, işçileri Belediye binası önüne toplayıp bir saatlik eylem yapılar.

BELEDİYE BAŞKANI SERDAR SANDAL, UZLAŞMADAN YANA

Tüm bu yaşanılanlardan sonra, Belediye binasından aşağıya işçilerin yanına inen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, işçiler ile bir araya gelerek, uzlaşmadan yana olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Serdar Sandal, Sendika yöneticileri ve işçiler ile yaptığı görüşmede "Hiçbir zaman müzakere etmeden, başlayıp biten bir anlaşma olmaz, müzakere edilerek sonuca bağlanır. Birimler ile ilgili çalışanlar arasında en alttaki ile en üstekinin işleme getireceksiniz. Hiç kimsenin haklarına karşı değiliz" diyerek uzlaşmadan yana olduğunu belirtti.


HİÇBİR GÜÇ EMEĞİN ÖNÜNDE DURAMAZ

DİSK 6 Nolu temsilcileri Sosyal medyada hesabından yaptıkları açıklamada hiçbir gücün emeğin önünde duramayacağının açıklamasını yaptılar. Yapılan açıklamada "Çok Değerli Emekçi Dostlar Bayraklı İçisi Üyelerimiz Toplu Sözleşmemizin 42. Gününü Geldik ve Maalesef Henüz bir Uzlaşıya Varamadık Bugün Sodemsen işveren Sendikası ile Bir Araya Geldik ve Ayni ve Nakdi Konuları Ele Aldık Üzülerek Söylüyoruz ki Hiç de kabul Edebileceğimiz Rakamlar Söz Konusu Bile Değildi Ama Biz İşçiyiz Emekçiyiz Hiçbir Güç Emeğin Önünde Duramaz Mutlaka Başaracağız Yaşasın Disk Yaşasın Genel İş."

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2020, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER