İnsani  Kalkınmada  Çocuğun Yeri ve Değeri Semineri

Bakırköy Belediyesi öncülüğünde Türkiye’de ilk kez kurulan Bakırköy Çocuk Masası tarafından düzenlenen  "İnsani Kalkınmada Çocuğun Yeri ve Değeri" konulu seminer Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.

İnsani  Kalkınmada  Çocuğun Yeri ve Değeri Semineri

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen seminerde; “Çocuğun en önemli yaşam motivasyonu Anne”, “Kadın ve kadına şiddet”, “Sosyal ve Adli Yardım Kurumlarındaki davranış ve Yaklaşımlar”, “Çocuk Hakları ve Vatandaş Olarak Hukuki Sorumluluklarımız” başlıklarında sunumlar gerçekleşti.

Seminerin konuşmacıları arasında, Bakırköy Belediyesi Çocuk Masası ve Çocuk Hakları Zirvesi Derneği Başkanı Başkanı Ebrize Çeltikçi, Av. Nazan Moroğlu (İstanbul Baro Başkan Yardımcısı, MEF Üniversitesi Öğretim üyesi), Av. Aydeniz Alisbah Tuskan ( 2010-2018 İstanbul Barosu- Adli Yardımlar- Yönetim Kurulu Üyesi), Av. Aşkın Yaşar Topuzoğlu ( İstanbul Barosu Çocuk Hakları Kurulu Başkanı) yer aldı.

Seminer hakkında açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi öncülüğünde kurulan Çocuk İzleme Masası’nda paydaşlık eden tüm kamu ve kurumları ile sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek: “Çocuk Hakları Günü’nde gerçekleşen bu seminerle Belediye olarak, çocuklarımızın çocukluklarını özgürce yaşayabilecekleri ortamlar yaratmaya devam edeceğimize bir kez daha söz veriyorum. Biliyorsunuz ki Avrupa Konseyi Yerel Parlamentosu, çocuk masası çalışmasıyla Bakırköy Belediyesi’ni ‘Çocuk Dostu Belediye’ seçti. Yapılan bu çalışmanın en önemli faydaları arasında çocuk ve çocuk hakları konusunda toplumu bilgilendirilme ve bilinçlendirilmeye katkı sağlaması var.” dedi.

Çocuk Masası ve Çocuk Hakları Zirvesi Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi açılış konuşmasında: “’Çocuklar için çocuklarla birlikte sloganıyla,  ilk defa Türkiye’nin en küçük, en sempatik STK sını oluşturduk. Bakırköy Belediyesi’nin paydaşlığında kurduğumuz Çocuk Masası ile Çocuklarla ilgili çalışmalara başlarken gözlerimizi onlara çevirdik. Her çocuk için eşit haklar var; yaşam hakkı, beslenme, barınma ve korunma hakkı, eğitim hakkı ve en önemlisi katılım hakkı. Yani çocuğun kendisini ilgilendiren karar ve politikalara katılarak birey olarak kendini ifade edebilme hakkı çok önemli" diye konuştu.

Seminerde Av. Nazan Moroğlu, Av. Aydeniz Alisbah Tuskan ve Av. Aşkın Yaşar Topuzoğlu ise kadın ve çocuk hakları konusunda yaptıkları sunum ile katılımcıları bilgilendirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER