İstiklal Marşımızın kabulü yıldönümü Bergama’da anıldı

İstiklal Marşının kabulü yıldönümü Bergama'da çeşitli etkinlikle kutlandı.

İstiklal Marşımızın kabulü yıldönümü Bergama’da anıldı

"Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"
Mehmet Akif Ersoy

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafında kabul edilişinin 99’uncu yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bergama Kültür Merkezi’nde (BerKM) program düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Umutlu, resmi protokol üyeleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bergama Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bergama Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program, izleyiciler tarafından beğeni ile seyir edildi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunan, şiirleri ve bestelenmiş şiirlerini içeren Oratoryonun sunumu izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
 

Müzik Öğretmeni Derya Çakı’nın seslendirdiği Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un beslenmiş şiirleri ise günün anlamına lisan oldu. Tören sonunda ilçe genelinde şiir, resim ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER