Koronovirüse karşı Buca’da tüm birimler teyakkuzda 

Koronavirüse karşı İzmir’in en kalabalık ilçesinde aldığı önlemleri arttıran Buca Belediyesi, tüm birimlerini harekete geçirdi.

Koronovirüse karşı Buca’da tüm birimler teyakkuzda 

Kolonya denetiminden kıraathanelere kadar koronavirüs önlemi 

Buca’da tam teşekküllü koronavirüs harekatı 

Pazar yeri, cami, kıraathane, okul, ve duraklar başta olmak üzere ortak kullanım alanlarında ilaçlama çalışmalarına hız katılırken belediye hizmet alanlarında da özel önlem alındı.

Dezenfekte önlemlerinin yanı sıra zabıta ekipleri ise Buca’da kolonyaların satış yerlerinde fiyat, stok ve belge denetimi gerçekleştirdi.    

Dünyayı etkisi altında alan koronavirüse karşı önlemlerini almaya devam eden Buca Belediyesi, vakanın Türkiye’de de görülmesinin ardından çalışmalarına hız kattı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda tüm birimlerini harekete geçiren Buca Belediyesi, İzmir’in en kalabalık ilçesinde halk sağlığını sağlamak için gece gündüz önlem almaya devam edecek. 

OKULLARA İLAÇLAMA, FAALİYETLERE ARA

İlçedeki anaokulu, ilköğretim okulu ve ortaöğretim kurumlarını ilaçlama çalışmalarını başlatan Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, eğitim faaliyeti sonlandıktan sonra ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdi.

  Okulların ilaçlanmasının yanı sıra belediye tarafından gerçekleştirilen eğitim ve kurs faaliyetleri, Pırlanta Merkezleri’ndeki faaliyetler, spor aktiviteleri ve tüm kültür sanat faaliyetleri mart ayı sonuna kadar ara verildi. 

CAMİLERDEN KIRAATHANELERE, DURAKLARDAN PARKLARA HER YERDE ÖNLEM

Okullarda yürütülen çalışmalara ek olarak ekipler vatandaşların ortak kullanım alanları için de harekete geçti.  Buca’da temizlik çalışmaları sıklaştırılan ibadethaneler başta olmak üzere, çocuk oyun alanları, park ve bahçeler,  pazar yerleri, otobüs durakları, kıraathaneler ve çok sayıda çok sayıda yer koronovirüse karşı ilaçlandı. 

BELEDİYE HİZMETLERİNE ÖZEL ÖNLEM
Kent içerisinde yapılan çalışmaların yanı sıra Buca Belediyesi tarafından hemşehrilere verilen hizmetlerde de alınan önlemler sıkılaştırıldı.

Belediye hizmet binasının girişi, vezneler başta olmak üzere belediye içerisindeki tüm birimler temizlenerek çok sayıda el dezenfektanı yerleştirildi. Bina içerisindeki çalışmalara ek olarak, cenazelerde ve çeşitli hizmetlerde vatandaşların kullanımına tahsis edilen servis araçları ilaçlandı. 

KOLONYA DENETİMİ
Öte yandan zabıta ekipleri ise vatandaşların koronavirüsten korunmak için akın ettiği kişisel bakım marketlerinde kolonya başta olmak üzere el dezenfektanları gibi ürünleri denetledi. 

Ürünlerin fiyatlarını, etiketlerini, belgelerini ve stoklarını kontrol eden ekipler, fiyatlandırma ve stokların çıkarılması konusunda uyarıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2020, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER