Maltepe Belediye Meclisi'nde önerge yağmuru

Maltepe Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında Ak Partili Meclis üyelerinden önerge yağmuru

Maltepe Belediye Meclisi'nde önerge yağmuru

Bugün Ekim ayı 9.Toplantısı düzenlenen Meclis toplantısında Ak Partili Meclis üyeleri Çöp ihalesindeki şaibeyi,Ambulans ihalesini ve CEGAM gibi önemli önergeler verdiler.

Önergelerden bir tanesini Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Can Aslan  verdi Aslan,Ambulans  Önergesinde fahiş fiyatla 4 adet 63 günlüğüne kiralanan kira bedeli 337.680 Tl olduğu görülüyor.Bu ihaleyi kim almıştır?

Bu ihale için daha uygun fiyatla kiralanamzmıydı?

yenisini alsaydınız daha iyi olmaz mıydı? Dedi.
 Başka  bir önergede Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kuzeni Binali Polat’ın CEGAM isimli şirketi üzerinden kestiği faturaların Başkanlık makamına havalesinin sevk edilmesi için yazılı ve sözlü önerge verdi.

MECLİS ÜYESİ BESİM ÜNSALDI CEVAP VERİYOR.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın cevaplaması için her verilen önerge veya Meclis’de gündeme gelen her konuya CHP Meclis üyesi Besim Ünsaldı, Belediye Başkanından önce kürsüdeki muhalefet Meclis üyelerine gereksiz laf atması,cevap vermesi tepkilere neden oldu.
Çöp ihalesi önergesini veren,Mehmet Can Erdundar daha önce 59 araçla hizmet verilen araçla 1450.000 Tl hizmet verirken daha sonra Araç sayısı 29!a düşmesine rağmen 2030.000 TL.Bedelle ihale edilmiştir.madem 29 araç ile de yapılabiliyordu neden daha önce 59 Araçla bu işi yaparak maliyeti yükselttiniz? Araç sayısı düşmesine rağmen maliyet neden yükselmiştir? Başkanlık makamına havalesini istiyorum dedi.
 

GAZETE HABERİ Mİ ?
Mecliste verilen önergelere gazete haberimi diyerek gazetecilere hakaret ettiler,Haberi yalanlayamıyorlar çünkü hepsinin delili ispatı var.Zaten yalan olsa hemen gerekeni yaparlar. Fakat gerçek olduğu için sadece tepkilerini Bu şekilde dile getirdiler.

Resul Gürsoy’da iki adet önerge verdi Gürsoy,Belediye kiralık araçlarının sayısını ve Araçların yıllık Bakım ücretleri kaç para tutmaktadır,hangi müdürlükde kaç adet araç vardı?

Gürsoy 2.Önerge olarak da Cemevini Gündeme getirdi.Gülsuyu Cem evinin yerini neden 25 yıllığına Mataş’a verdiniz?
Gülsuyu Cem evi,Maltepe’ye mal olmuş Amacına uygun kullanıldığı lokmaların yenildiği en eski ibadet yeridir,Hayır hasenatın yapıldığı cenazelerin kaldırıldığı yapı itibareyle yeterli gelmediği bir yerdi.AK Parti döneminde oranın yasal sorunları çözüldü.Cem evi’in varoluş sebebini ve felsefesini özümseyememişsiniz dedi
.tabi Besim Ünsaldı, alkışladı ve Ak Partiden tepki gecikmedi.Meclise yakışır şekilde davransın dediler.en son Maltepe sporla ilgili sorular ve cevaplarla Meclis oturumu son buldu.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2019, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER