Maltepe Belediye Meclisi’nde gerginlik

Bugün yapılan Kasım ayı oturumunda AK Parti grubunun verdiği önergeler Belediye Başkanı ve CHP'li Meclis üyelerini sinirlendirdi.

Maltepe Belediye Meclisi’nde gerginlik

AK Parti Grubu adına Maltepe Belediye Meclisi Kasım ayı Meclis toplantısında söz alan Kadem Ekşi, işçilere verilen zammı yetersiz bulduğunu söyleyince CHP’liler tepki gösterdi.

Karşılıklı atışmalar yaşandı.CHP'li meclis üyeleri Kadem Ekşi'ye "Meclis toplantılarına katılmıyorsun. Ortalarda yoksun" şeklinde eleştirdi.
.
KARAYOLLARI ARAZİSİ NE OLDU?

İmar Komisyon Üyesi Zeynettin Aydın ise Karayolları arsasıyla ilgili bir önerge verdi. Aydın, verdiği önergede ”Maltepe halkı sizden bir belediye binası beklemektedir. Daha önce Bu mecliste bir konuşmanızda 'Karayolları arazisinden belediyeye belediye binası kazandıracağız. Ben Maltepe Belediye Başkanı olarak 600 bin TL.Para kazandırıyorum. Karayollarından 10 dönüm arazi kalıyor. Binasını Tahincioğlu'na yaptırmsak suretiyle 35 bin metrekare yer kazandırıcağız Bunlarında değeri takriben 570 Bin TL tutar. Yani Maltepe'ye 570 Bin Türk Lirası kazanadıracağız' demiştiniz. Buranın  akibetini öğrenmek istiyoruz" dedi.

YUSUF KOÇHAN’DAN TEHDİT GİBİ SÖZLER

Yusuf Koçhan, "Kadem Bey Eski bir Maltepeli .Bende bir Maltepeliyim. Kadem Bey’de bir kibir görüyorum. Demekki iktidar böyle bir şey" dedi. Maltepe Belediyesi'nin Trabzonlular Derneği'ne yer verdiğini söyleyen Koçhan “Trabzonlulara yer verdiniz. Bayburtlular da aynı büyüklükte yer istiyor" dedi. Koçhan'ın bu sözleri şimdiye kadar gündeme gelmeyen Trabzonluların Derneği yeri bugün neden gündeme geldi? Grup Başkan vekili aynı zamanda Trabzonlular Dernek Başkanı Kamil Karabak’ Yusuf Koçhan Tehdit mi etti? Üzerimize varmayın yoksa Dernek yerini alırız mı demek mi istedi? sorularını akla getirdi.

"HUZUR HAKKINDAN VEZGEÇELİM"

Mehmet Can Aslan verdiği bugün gündemin 3. Maddesi ile ilgili aykırı teklifte bulunarak, "Belediyenin madem bu kadar ekonomik sorunları var. Belediye Başkanı Başkan yardımcıları, ihtisas komisyon üyeleri ve meclis üyelerinin 2020 yılında alacağı huzur haklarının alınması kendi adıma eğer katkım olacaksa hakkımı istemiyorum" dedi.

ADALAR’DA SAHTE PLAKALI ARAÇ MI KULLANILIYOR?

AK Parti Meclis üyesi Ufuk Yıldız’da söz alarak, Maltepe Belediyesi’nin Adalar Belediyesine yapacağı akaryakıt yardımının yapılmamasını Ayrıca verilen plakaların sahte olduğunu iddia eden Yıldız, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül!’ün İstiklal Marşını okumadığını HDP kontenjanından geldiğini ayağa kalkmadığını İstiklal Marşına saygısı olmayan bir Belediye Başkanına yardım yapılmasını uygun bulmadığını Büyükşehir Şehir Belediyesi CHP’de Büyükşehir yardım etsin.Dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2019, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER