Maltepe'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Maltepe'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. Yıldönümü kutlama etkinlikleri, 28 Ekim günü saat 13.00’te Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Maltepe'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Kaymakamlıktaki tebrikat töreni ile tebriklerin kabulünden sonra düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması ile Cumhuriyet Bayramı Maltepe’de coşku ile kutlandı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Maltepe’de de Pandemi nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcı alınarak kutlamalar gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, 23. Komanda Tugay Komutan Yardımcısı Alb. Cevdet Çelik, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Seçgin, Gaziler, Sivil ve Askeri Erkân, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Koranavirüs tedbirleri çerçevesinde Kaymakamlık binası girişinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Sonrasında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ‘Bugün, tarihimizden aldığımız güçle, geçmişten geleceğe büyük umutlar ve emin adımlarla, birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Atatürk’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak tanımladığı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Öncelikle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, yüce milletimizin, Maltepeli hemşehrilerimin, sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbî duygularla, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Değerli Maltepeliler, bilindiği üzere, Cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde, yani bundan 97 yıl önce bugün, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, istikbalini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir” ifadeleriyle ilan edilmiştir. Atatürk’ün önderliğinde verdiğimiz tarihî varoluş mücadelesinden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve bugün dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır.

Milletimiz, Cumhuriyet sayesinde Devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun, hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun bilincindedir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz ve onun kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır.

Elbette, ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Attığı adımlardan ve mücadelesinden geri durmak, bu asil milletin bir vasfı değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da düşmanlarımızın üzerimizdeki planları bozulmaya mahkûmdur.

Değerli kardeşlerim, Cumhuriyetimiz, dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil ederken, milletimize düşmanlık hisleri besleyen karanlık güçleri ve vatan hainlerini ise korku ve telaşa düşürmektedir.

Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır. Her ferdimizle ve her kurumumuzla, devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda rekabete ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, milletçe her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, akla, tecrübeye ve iradeye de sahibiz.

Biliyoruz ki vakit, ay yıldızlı bayrağımızın altında tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit, akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası, geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir.

Değerli Maltepeliler, Sevgili Gençler, bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, istiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla yâd ediyor; büyük Türk milletinin ve siz kıymetli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.’ dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam Dallı ve protokol üyeleri tarafından verildikten sonra program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER