Maltepe de Temizlik İşçileri Pes Ettirdi

Maltepede yaklaşık 8 gündür süren iş bırakma eylemi Bugün masada son buldu.

Maltepe de Temizlik İşçileri Pes Ettirdi


Türkiye’nin gündemine oturan Ulusal ve yerel medayada günlerdir  haber olan sokakların rezaleti bugün sona erdi.

Kara bir leke olarak Maltepe Tarihine geçen Belediye Başkan yardımcıları ve müdürlerin çöp toplama işi masada son buldu.
DİSK/ Genel İş Anadolu yakası 2 No’lu şubeden yapılan açıklama şöyle: 

Direnen ve Mücadele Eden Maltepe Belediyesi İşçileri Kazandı!

Maltepe Belediyesi ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi’nin uygulanması ve işten atılan 4 üyemizin geri alınması talebiyle 25 Ekim 2019’da başlayan süresiz iş bırakma eylemi taleplerimizin önemli oranda kabul edilmesiyle birlikte 2 Kasım 2019 sabahı sona erdi.

1 Kasım 2019’da Maltepe Belediyesi yönetimi ile yeniden başlayan  ve saatler süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardık. Yapılan anlaşmayı hem sendikamız hem de belediye yöneticilerinin imzasıyla protokol altına aldık.

İmzalanan protokol kapsamında;

- İşten çıkarılan Alkan Okuducu, Serkan Bal, Ali Sönmez ve Gürsel Kahriman tüm haklarıyla işe iade edilmiş, iş başı yaptırılmıştır.

- Toplu İş Sözleşmesinin tüm idari maddelerinin uygulanmasının başlatılması karara bağlanmış ve yürürlüğe girmiştir.  

- 1 Ekim 2019’dan itibaren geçerli olmak koşuluyla sendika üyelerine aylık  net 310 TL seyyanen zam uygulanacaktır.

- 1 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tüm birimlerde haftalık çalışma süresi 40 saate düşürülecektir ve hafta tatili iki güne çıkarılacaktır.

Maltepe Belediyesi’nde hakları için direniş ateşi yakan 800 üyemiz kararlı ve onurlu mücadelesiyle, sadece kendi iş yerlerinde değil, Soma’da, Üsküdar’da, Ataşehir’de, Aliağa’da, Aydın’da, Cargill’de, Eskişehir’de, Tüvtürk’te ve sayamadığımız Türkiye’nin dört bir yanında süren emekçilerin hak arama mücadelelerine de katkıda bulunmuştur. Maltepe Belediyesi’nde süren direniş ve gösterilen sınıf dayanışması ile işçi sınıfının mücadelesi daha görünür hale gelmiştir. Maltepe Belediyesi işçileri bir kez daha göstermiştir ki; örgütlenip, birleşince kazanılamayacak mücadele yoktur.

9 gün boyunca Maltepe Belediyesi’nde sürdürülen ve kazanımla sonuçlanan bu direniş kocaman bir gerçeği daha 7’den 77’ye hepimize göstermiştir. Bu gerçek ise şudur; temizlik işçisi çalışmazsa, sokaklar çöp dolar, sağlık sorunları baş gösterir, yol bakım işçisi çalışmazsa; yollar bozulur, kaldırımlar yapılmaz. Unutulmamalıdır ki bu hayatı yaşanılır kılan emekçilerin nasırlı elleridir, bir kurumu ayakta tutan o kurumun emekçileridir. Refah içinde yaşamayı en çok bu ülkenin emekçileri hakketmektedir. 

Bir kere daha tekrarlıyoruz ve altını çiziyoruz; biz sadece hakkımız olanı istedik,  hiçbir zaman Maltepe halkını mağdur etmeyi ya da cezalandırmayı aklımızın ucundan bile geçirmedik. Maltepe halkının biz direnen işçilerle empati yaptığından ve kendileri gibi emekçi olan Maltepe Belediyesi işçilerinin haklı mücadelesini anladıklarından eminiz. 

Bizimle aynı kaderi paylaşan ve mücadele birliği yaptığımız Üsküdar ve Ataşehir’de işten atılan emekçi yol arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, haklı taleplerinin bir an önce karşılanmasını ve işten çıkarılan işçilerin bir an önce geri alınmasını istiyoruz.

9 gün boyunca haklı mücadelemizde bizi hiç yalnız bırakmayan, dayanışmanın en güzelini bize yaşatan konfederasyonumuz DİSK’e  bağlı sendikalara, sendikamız Genel-İş’in tüm İstanbul Şube başkanlarına, yöneticilerine ve üyelerine, Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy ve Kartal Belediyesi işçilerine, milletvekillerine, siyasi partilere, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına ve Maltepe halkına teşekkürü bir borç biliyoruz. 

Bu süreçte sesimizin ve direnişimizin tüm Türkiye’ye duyurulmasına katkı sunan basın emekçisi dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Biz Genel-İş Sendikası olarak Maltepe Belediyesi’nde örgütlü 1400 üyemizin ortak ekonomik, sosyal, kültürel ve demokratik hakları için mücadeleye devam edeceğiz. Haziran 2020’de yeniden kurulacak Toplu İş Sözleşmesi masası için tüm işçi arkadaşlarımızla birlikte şimdiden çalışmaya başlayacağımızı da kamuoyu ile paylaşırız.

DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şubesi

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2019, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER