Maltepe’de Gazilerimiz Onurlandırıldı

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle kahraman gazilerimiz ve aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Maltepe’de Gazilerimiz Onurlandırıldı

Maltepe Cevahir Hotel İstanbul Asia düzenlenen yemekli programa, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki,İkmal Maliye ve Eğitim Merkezi Komutanı İkmal Albay Şenol Dilmen, AK Parti ilçe Başkanı Erdoğan Akkaya, CHP İlçe Başkanı Rıza Yiğit, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar, gaziler ve yakınları katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa ev sahipliği yapan Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, gazi ve yakınlarını karşılayarak hepsiyle yakından ilgilendi.

Bu topraklar üzerinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz

Kaymakam bahri Tiryaki, programda yaptığı konuşmada Gazilik unvanının Türk Milleti için ne kadar önemli bir kavram olduğunu belirterek, ‘Baş tacımız, pek muhterem gazilerimiz ve gazi ailelerimiz. Hepiniz Gaziler Günü şerefine vermiş olduğumuz akşam yemeğine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bildiğiniz gibi Türk Milleti tarih boyunca hep bağımsız ve özgür yaşamıştır. Bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için Türk Milleti ‘Ya şehit ol ya gazi’ felsefesiyle Türk Ordusuyla birlikte savaşmıştır, vatanını savunmuştur. Bizler bugün Türk Milletinin bir ferdi olarak bu topraklar üzerinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bütün şehitlerimize ve ahirete intikal eden gazilerimizin ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Tekrardan Gazilerimizin Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.’ dedi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile Kahraman Gaziler ve aileleri onuruna düzenlenen program, yemek ikramı sonrası İlçe Müftüsü Abdurrahim Durmuş’un dua etmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2021, 14:02

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER