Pendik’te çocuk zabıtalar, kantin ve pazarları denetledi

Pendik Belediyesi, Çocuk Zabıta Ekibi kurdu. Gönüllü öğrencilerden oluşan çocuk zabıtalar, okulların açılmasıyla birlikte ilk denetimlerini kantinlerde, ardından da semt pazarlarında yaptı. 

Pendik’te çocuk zabıtalar, kantin ve pazarları denetledi

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde eğitimlerini tamamlayan Kazım Karabekir Ortaokulu ve İmam Hatip Okulu öğrencileri gönüllü çocuk zabıtası oldu. 24 kişilik Çocuk Zabıta Ekibi, okulların açılmasıyla birlikte ilk denetimlerini okullardaki kantinlerde yaptı. Ürünlerin son kullanma tarihlerini denetleyen çocuklar, aynı zamanda sağlığa uygun olup olmadığını denetledi. 

Pazar esnafı önce şaşırdı, sonra teşekkür etti        

Okulların ardından semt pazarlarına da giden çocuk zabıta ekipleri etiket kontrolü ve tezgah temizliği gibi denetimlerde bulundu. Kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Pazar esnafı, çocuk zabıtaları görünce önce şaşırdı, ardından kendilerine takdim edilen papatyayı görünce teşekkür ederek başarılar diledi.  

“Eksik gedik ne varsa bildirin”

Çocuk Zabıta Ekiplerine Zabıta Kimlik Kartlarını Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin verdi. Minik zabıtaları tebrik eden Başkan Ahmet Cin: “Sizler artık gönüllü zabıta müdürlerimizsiniz. Eksik gedik ne varsa kontrol edin ve bize bildirin. Şimdiden başarılar diliyor, sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER