Sevgi İZİM ile  Özel Çocuklar Daha Güvenli 

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından ikincisi gerçekleştirilen “Sevgi İzim” projesi ile özel çocuklarımızın bileklerine sevgi izi işlendi.

Sevgi İZİM ile  Özel Çocuklar Daha Güvenli 

Yüreklerinde sevgi dolu özel çocuklarımızın kimi zaman sessiz dünyalarının tercümanı, kimi zaman karanlıkları aydınlatan umut ışığı, kimi zamanda engelleri yok eden azim hikayelerinin kısaltması, Sevgi İzim…

Ekranların sevilen ismi Müge Anlı tarafından başlatılan ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın destekleriyle Gönül Elleri Çarşısı tarafından uygulanan proje, temelinde özel çocukların güvenliğini amaçlıyor. 

Sevgi İzim projesi her bir çocuğa özel adı ve aile bilgileri ile iletişim kanallarının kodlandığı rakamın çocukların bileklerine işlenmesi ile uygulanıyor. Çocukların sevgi izini kodlayan rakamlar, çocuğun yaşamı boyunca bileğinde kalacak ve adli veya hukuki durumlarda kişinin tespitini kolaylaştırıp sonuca daha hızlı ilerlenmesini sağlayacak. 

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda gerçekleştirilen bu özel programda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça özel çocuklarımızı yalnız bırakmadı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı konuşmada; “Gönül Elleri sıcak yuvamız. Burada içten gelen bir sıcaklık var. Hanımefendiler çocuklarımızla bir araya geliyorlar. Komisyonlarımızdan bir tanesi de özel çocuklar komisyonu. Bugün “Sevgi İzim” projesi için birlikteyiz. Bu konu özel çocuklarımız için çok kıymetli. Tuzlamızda daha önce başlayan Sevgi İzim projesi, çok kıymetli olan çocuklarımızı yaşam alanlarında kaybolma riskini ortadan kaldırmayı amaçlayan bir proje. Gönül Elleri Çarşısının 12 komisyonunda emeği geçen bütün hanımefendilere teşekkür ediyorum. İnsanı insan yapan değerler kaybedilirse hiçbir anlam kalmaz.  Kadın Kent Konseyi, Gönül Elleri Çarşısı Komisyonu çalışmaları çok kıymetli. Sevgi İzim projesini hayata geçiren Özel çocuklar komisyonuna teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. “ dedi.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, “Paylaşmak çok güzeldir, çok önemli değerdir. Türkiye, dünyada paylaşma, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmada birinci konumda. Zengin fakir, güçlü güçsüz arasındaki imkân farkını en aza indirmek o toplumun birlik ve beraberliği açısından en önemli sigortadır. Bu projenin içinde kadın var, bu projenin içinde gönüllülük var ve sonuçta ortaya bu güzellikler çıkıyor. Sizi canı gönülden tebrik ediyorum, “Hepinizi en derin sevgiyle selamlıyorum” dedi. 

Tuzla Belediye Başkanının eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı’nda 12 komisyondan birisi de özel çocuklar komisyonu. Senenin 365 günü onlarla birlikteyiz. Resim, tiyatro, spor, müzik gibi alanlarda eğitim veriliyor. Evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz. 10 yılda isteyerek, severek evden çıkıyorlar arkadaş ediniyorlar. Bugün “Sevgi İzim” projesinin ikincisini düzenliyoruz. Kayıtları aldık, kampanyalara devam edeceğiz inşallah. 

Biz sürekli onlarla birlikteyiz. Birbirimizi çok seviyoruz. Gönül Elleri Çarşısındaki kadınlara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel işler yaptılar” dedi. 

“Sevgi İzim” projesi için Tuzla ilçesinden 44 kişi başvuru yapıldı. Projeye katılanlar içinde özel çocuklarımız ve Alzheimer hastalarımız mevcut.

Etkinlikte özel çocuklar ve aileleri için pasta kesilmesinin ardından hep beraber  fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2019, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER