Tuzla’da Bilgi ve Yetenek Yarışması

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen ortaokullar arası bilgi ve yetenek yarışması elemeleri başladı.

Tuzla’da Bilgi ve Yetenek Yarışması

Tuzla genelindeki 24 ortaokulun 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarından seçilen 4’er öğrenci ile temsil edildiği etkinlikte yarışmacılar hem bilgileri hem de yetenekleri ile yarışıyorlar. 3 gün sürecek elemeler sonunda 6 takım finale kalacak.
Yarışmada öğrencilere bilim, kültür, sanat ve aktüel konulardan oluşan sorular sorulacak. Bilgi sorularının yanı sıra öğrenciler basket atma, slalom koşu, gol atma ve bowling gibi alanlardaki yetenekleri ile de yarışacaklar.
Eleme yarışmaları sonunda belirlenecek 6 takım, 27 Şubat Perşembe günü İdris Güllüce Kültür Merkezi’ndeki final yarışmasına katılmaya hak kazanacak. Final yarışmasında ise illüzyon ve jonglör gösterisi gibi renkli etkinlikler de yarışmaya renk katacak.
Tüm katılımcıların madalya ile ödüllendirileceği yarışmada birinci olan takım üyeleri tablet, diğer dereceler ise sürpriz hediyelerle ödüllendirilecek.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla başladıkları hizmet sürecinde, gençlere ve çocuklara özel bir önem verdiklerini ifade ederek, “Geleceğimizin mimarları gençlerimiz için elimizden gelen desteği vermeye ve eğitim için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak oluşturduğumuz bilgi evlerimizden şu an 5 bin 102 öğrencimiz faydalanmaktadır. Tuzlamızın 5 bölgesinde faaliyet veren bilgi evlerimizin sayısının artırılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER