Maltepe Belediyesi önce işten attı, sonra gözaltına aldırdı

Maltepe Belediyesi'nde çalışırken işe gelmedi gerekçesiyle işten çıkarılan ve Belediye önünde 15 gündür eylem yapan Adnan Okuducu gözaltına alındı.

Maltepe Belediyesi önce işten attı, sonra gözaltına aldırdı

Maltepe Belediyesi tarafından işten çıkarılan Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Alkan Okuducu, 10 günü aşkın süredir belediye önünde eyleme devam ederken Maltepe Belediyesi tarafından şikayet edilerek gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Okuducu, “Belediyenin mesnetsiz suçlamaları sonucu gözaltına alındım, beni böyle korkutamazsınız” dedi.

Asgari ücret zammı, haftalık 40 saat çalışma süresi gibi maddelerin yer aldığı ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ni bir yıldır uygulamayan Maltepe Belediyesi, sendikanın şube yöneticisinin iş akdini tek taraflı feshetti. Bunun üzerine belediye önünde oturma eylemine başlayan Okuducu ve şube yönetimi 10 günü aşkın süredir eylemine devam ediyor.

BELEDİYE ŞİKAYET ETTİ, GÖZALTINA ALDIRDI

Maltepe Belediyesi ise günlerdir işe geri alınmayı ve Toplu İş Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep eden Alkan Okuducu ve şube yöneticileri hakkında hakaret iddiasıyla şikayetçi oldu. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Okuducu, Sarıgazi polis merkezinde verdiği ifadede, kimseye hakaret etmediklerini günlerdir sendikal ve demokratik hakları İçin belediye önünde direndiklerini, eylemlerinin her anının polisler ve zabıta tarafından kayıt altına alındığını, demokrasi ve adalet talebi dışında hiçbir açıklamalarının olmadığını belirtti. İfadesinin ardından serbest kalan Okuducu, sonrasında yaptığı açıklamada ise belediye yönetiminin hukuksuz uygulamalarını kamuoyuna izah edemediği için mesnetsiz suçlamalarla mücadeleyi kırmaya çalıştığını ifade etti. Okuducu; “Benim eylemimi böyle mi kıracaksınız, böyle mi korkutacaksınız beni? Emin olun ki biz kazanacağız" dedi.

Sendika Şube yönetimi ise yaptığı açıklamada; “Belediye yönetimi mesnetsiz suçlamalarından derhal vazgeçmeli. Biz mücadelemizde haklıyız. Şube yöneticimiz Alkan Okuducu işe iade edilmeden bu eylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Aynı şekilde belediye yönetimini sendikamızla imzaladığı Toplu İş Sözlesmesi’ni biran önce uygulamalarını talep ediyoruz. Haklı ve demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde farklı protesto yöntemleri ile Maltepe kamuoyuna gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2019, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER