Memur-Sen Zammı Geri Çevirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor dedi.

Memur-Sen Zammı Geri Çevirdi

Memur_Sen Daha önceki müzakerelerde de anlaşma sağlayamadığı Hükümete 2 puanlık zam artışını yeterli bulmadığını açıkladı.Genel Başkan Ali Yalçın sonuca varılmaması durumunda sokağa çıkacakları sinyalini verdi.Yalçın,Hükümetin kendilerine 2020’de yüzde 4+4, 2021’de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulunduğunu anımsatan Yalçın, şunları kaydetti:

“Toplu sözleşme süreci acısından önemli bir eşikteyiz. Önümüzde artırılma beklentisi içerisinde olduğumuz iki husus var; ilki müzakere süresini uzatmak, diğeri ise zam oranlarını yükseltmektir. Takvimin sıkıştığı bir süreçte müzakere süresini ve zam oranlarını artırmak, taraflar arasında etkili ve sürekli iletişime ihtiyaç duyar. Bu anlamda yeni zam teklifini önemsiyoruz.”

Başkanlar Kurulunda hükümetin yeni teklifini masaya yatırdıklarını belirten Yalçın, “Bu kapsamda, hizmet kollarında oluşan tabloyu, kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren tekliflerin müzakeresi, müzakere için kullanılabilecek sürenin sınırlılığı ve süre artırmaya dönük yapılabilecekler gibi başlıklar üzerinden değerlendirmelerimizi gerçekleştirdik. Başkanlar Kurulumuz sunulan teklifi, yeni bir teklifin sunulması yönüyle takdir etti fakat yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle de uzlaşmaya ve müzakereye uygun görmedi.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER