DİSK, Maltepe Belediyesi önünde 'ADALET” istedi

Maltepe Belediyesinde İşten Çıkarılan Sendika görevlisi arkadaşları Alkan Okutucuya destek vermek için ve Toplu sözleşme haklarının yerine getirilmemesi sebebiyle Maltepe Belediyesi önünde eylem yaptı.

DİSK, Maltepe Belediyesi önünde 'ADALET” istedi

Ellerinde döviz ve pankartlarla Maltepe Belediyesi önünde toplanan yaklaşık yüz kişilik Sendika üyeleri “Hak,Hukuk,Adalet” “Baskılar Bizi Yıldıramaz ”Sözleşme Hakkımız söke söke alırız””Atılan işçiler geri alınsın” şeklinde slogan attılar.
Daha sonra DİSK/ Genel-iş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Yeni gün Özay Basın açıklaması yaptı.
Özay yaptığı Açıklamada: Maltepe Belediyesi ve Genel iş Sendikası olarak karşılıklı yapmış olduğumuz Toplu iş sözleşmesi uygulanmıyor.
bir yıl önce yapılan toplu iş sözleşmemizde;Yıllık asgari ücret farklarının işçilere yansıtılması,haftalık çalışma saatinin 45 saatten 40 saate indirilmesi,çocuk haklarının korunması ve çocuk işçiliği ile mücadele,kadına yönelik şiddet karşı yaptırım uygulaması,engelli hakları ve iş güvencesi gibi pek çok maddenin yer aldığı toplu sözleşmesinin uygulanması için bir yıldır mücadele içindeyiz.Asgari ücret zammı haftalık 40 saat çalışma süresi gibi maddelerin yer aldığı toplu iş sözleşmemizi bir yıldır uygulamayan Maltepe Belediyesi,Sendikanın şube yöneticisinin iş akdini tek taraflı fesih etti. Maltepe Belediyesi yönetimin Bu hukuk tanımaz işçi düşmanı tavrına karşı hakkımızı alabilmek için DİSK/ Genel-iş Sendikası ve Sendika üyesi Maltepe Belediyesi işçileri olarak gerek diyalog yoluyla,gerek eylemlilik içerisine girerek bu sorunu çözmeye çalıştık.Bu süre içerisinde CHP yetkilileriyle Bu hukuksuzluğun çözümü için Sendika yöneticilerimiz tarafından defalarca yapılan görüşmelere rağmen Maltepe yönetimi hiçbir adım atmadı.
İşçiler Sendikamızdan istifaya zorlandı.

İşten atılmakla tehdit edildi.Sendika olarak işçilerin haklı davasının sonuna kadar savunduğumuz işçilerin emeği ve alın terinden asla vazgeçmeyeceğimizi gören Maltepe Belediyesi yönetimi Sendikamıza yönelik saldırıya geçti.Üyelerimiz yandaş sendikalara kaydetmeye çalışarak istifaya zorladı.İşten atmakla tehdit etti.Ancak tüm çabalarına rağmen Maltepe Belediyesi işçileri Sendikaları DİSK Genel iş’ten vazgeçmedi.
Şeklinde açıklama yapan Şube Başkanı, Kamuoyu önünde Haktan,Hukuktan,Adalet yalanına bir an önce vazgeçin! Haktan Hukuktan Bahsedenler.Bize ve arkadaşlarımıza yapılan Bu zulmün bir an önce son bulunmasını,son vermenizi istiyor.Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek dedi.
Genel İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Nevzat Karataş’da söz alarak;Dostlar Bundan 6 yıl önce Maltepe şube Başkanıydım.Ali Kılıç’ın seçim öncesi aylarca toplu sözleşme görüşmeleri yaptık Bu iş yerinde iki uygulama var. bir bölümde 40 saat bir bölümde 45 saat çalışılıyor dedim.

Haklısınız dedi.Bez afiş hazırladılar Emekten yana bir Belediye Başkanı gibi göründü tam toplu sözleşme yapacağımız gün Cuma günü iptal edildi.Alkan Emekten yana dürüst çalışkan bir arkadaşımız Alkanı kendiside söyledi dürüst Aşağı da bir yağcı tabakası var tabii Bu yağcı tabakası sürekli gaz verdiler Sen bilirsin ağam!Sen bilirsin paşam diyen! Bu yağcı tabakasının Bu gazını yiyen hiçbir Belediye Başkanın sonu iyi olmamıştır.

Bıktırıp toplu sözleşmeden bıktırıp vazgeçmemizi istiyorlar.Vazgeçmeyeceğiz sonuna kadar devam edeceğiz.Dedi Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem Belediye karşısında bulunan parkda slogan ve müzik eşliğinde devam ett.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER