Haberimiz ses getirdi, ihale iptal edildi

Maltepe Belediyesi çöp taşıma ihalesini haberimizden sonra apar topar iptal ettiğini açıkladı.

Haberimiz ses getirdi, ihale iptal edildi


Bir gün önce Maltepe Belediyesinin çöp taşıma ihalesinde  Daha önce Altaş firmasının 60 civarında araçla1,450,000TL.1600,000 bin TL aylık ücretle yaptığı çöp taşıma işini  Başka bir firmaya 29 araç karşılığında 2200.000 TL.ye ihale edilidiği iddia ediliyor.şeklinde haber yapmıştık Bu haberimiz yayınlandığı gün ihalenin iptal edildiği duyurusu yapıldı.iptal nedeninin ise yüksek maliyet olduğu yayınlandı. 06 Antika isimli firmaya verilen ihale haberimizden sonra iptal edildiği duyuruldu. Ancak iddialara göre 21 B üzerinden yani doğrudan alım üzerinden tekrar ihale yapıldığı söylendi.Maltepe Belediye Başkanı ve yönetimi Buna ne cevap verecek ? Kamuoyuna bir açıklama yapacak mı kamuoyu merak ediyor!!!

Belediyeden Polis Eşliğinde Altaş'a Baskı

Gece yarısı yaptığımız haber üzerinden 8 saat geçmeden Maltepe Belediyesinden müdahale

Belediyeden Polis Eşliğinde Altaş'a Baskı

"Çöp İhalesinde Neler Oluyor"Başlıklı haberimizden sonra Belediye Polis eşliğinde sabahın erken saatlerinde Zümrütevlerde bulunan arsası Vakıflara ait olan ALTAŞ Firmasının kendi imkanlarıyla inşaa ettiği yeri boşaltmaya çalışıyor.
Bugün sabah Saat 08 Sularında polis ve zabıtalarla şantiyeye gelen Belediye yetkilileri Araç parkı ve işçilerin şantiye olarak kullandığı yeri boşaltmaya çalışıyorlar.

Altaş yetkililerinin Avukatları da olay yerine gelerek bu tahliyenin usülsüz olduğunu Belediye yetkililerine söyledi.Bunun üzerine polisler kendileriyle ilgili bir konu olmadığı için olay yerinden ayrıldı.

Belediyeden yüklü miktarda alacaklarını alamadıklarını ve madur edildiklerini söyleyen ALTAŞ Firması araçların tutanakla teslim edilmesi gerektigini,buna karşın belediyenin apar topar çıkarmaya çalıştığını söylüyor.

İHALE İDDİALARI VAHİM

Daha önce Altaş firmasının 60 civarında araçla1,450,000TL.1600,000 bin TL aylık ücretle yaptığı çöp taşıma işini  Başka bir firmaya 29 araç karşılığında 2200.000 TL.ye ihale edilidiği iddia ediliyor.Doğrudan alım üsulu yapılan 3 aylık ihalenin yan teklifleri ile ilgilide şaibe olduğu iddia ediliyor.

ALTAŞ ALACAKLARINA KARŞILIK İCRA GÖNDERMİŞTİ
Bahtiyar Uyanık döneminden Bu yana Çöp taşıma ihalesini yapan ALTAŞ'Maltepe Belediyesi'nden alacaklarını alamadığı için Belediyeye icra göndermişti.

Seçim öncesi gönderilen Bu icranın kavganın fitilini ateşlediği iddia ediliyor.

KAMU ZARARI SÖZ KONUSU

Bu 2 firma arasında araçlarda yarı yarıya bir düşüş olurken aylık ihale bedeli 750 bin TL gibi bir fark oluşuyor Bu rakam sadece 1 ay için 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NEDEN SORUŞTURMA İZNİ VERMİYOR?

Hakkında görevi kötüye kullanmaktan onlarca dava açılan bir Belediye Başkanına İçişleri Bakanlığının soruşturma izni vermemesi Hem AK Partililer hemde vatandaşlar tarafından tepki topluyor.
Soruşturma izni verilsin ve hakılıysa Mahkemede aklansın şeklinde Tepkilere neden oluyor.

AK PARTİ SADECE ÖNERGE Mİ VERECEK?

Bunca olumsuzluklar olurken,AK Parti Maltepe İlçe Başakanlığı sadece Önerge vererek işin icinden ç8kacak mı? yoksa Hukukçularına Bu önergeleri takip ettirip gerekli cezaları almaları için uğraş verecekler mi?

Özellikle Denetim komisyonu,Hukuk komisyonu ve imar komisyonlarına gerekli ehliyet ve liyakat sahibi meclis üyleri atayacaklar mı?hep birlikte izliyeceğiz ve takip edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2019, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER