Özdemir’den 14 Mart mesajı

Sağlık-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Özdemir’den 14 Mart mesajı

Bayramı; bayram gibi kutlamak sağlık çalışanlarının hakkı

Sağlık-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Özdemir, açıklamasında tıp bayramının bayram gibi kutlanması gerektiğine dikkat çekti. 

Sağlık-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, ülkemizde gerek kamuda gerekse özel sektörde alın teri akıtan 1 milyondan fazla sağlık çalışanın; vatandaşların sıhhati, mutluluğu ve yaşam kalitesi standartlarını artırmak için gece gündüz çalıştığına dikkat çekti.

Özdemir, “ Hemşiresinden doktoruna, teknikerinden hizmetlisine vefakar ve cefakar sağlık çalışanlarının tamamı, vazifelerini büyük bir sorumluluk ve çok yüce bir kutsiyetle yerine getirmektedirler.

Sağlık çalışanları; olağan koşulların yanında savaş, afet, salgın gibi her türlü olağanüstü koşulda da insanımızın imdadına en önde yetişerek yardım ellerini uzatmaktadırlar. Bu nedenle de tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplum nezdinde saygın bir yere sahiptirler. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de nispeten hissedilen Corona virüsü olayı için de aynı durum geçerlidir. Hizmet basamağının en tepesindeki sağlık çalışanından en altındaki sağlık emekçisine kadar, ülkemizin dört bir yanında görev yapan sağlık çalışanlarının tamamı, bu virüsle mücadele için adeta seferber olmuşlardır. 

Sağlık çalışanları tüm bunlara rağmen bu yıl da “Tıp Bayramı” olarak kutladıkları 14 Mart’a hüzünle girmektedirler. Çünkü döner sermaye adaletsizliğinden şiddet korkusuna, ağır iş yükünden karşılığı alınamayan icap nöbetine, sözleşmeli istihdamından hizmetlilere memur kadrosu verilmemesine gibi pek çok temel sorun çözüme kavuşmuş değildir” ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen olarak, istendiği taktirde bu sorunların çözüme kavuşacağına inandıklarını dile getiren Özdemir, “Sağlık çalışanları; haklı olarak bu sorunlar altında artık ezilmek istemiyorlar.

Hak ettiklerinin karşılığını bir an önce almak istiyorlar… Bayramlarını bayram gibi kutlamak istiyorlar. Döktükleri alın teri ile verdikleri mücadeleyle bunu hak ediyorlar.  Sağlık-Sen olarak, istendiği taktirde bu sorunların çözüme kavuşacağına inanıyoruz. O nedenle de yetkilileri adım atmaya, sağlık çalışanlarının sorunlarını ötelememeye davet ediyoruz.

Unutmamak gerekir ki sağlık çalışanlarının yüzü gülerse, Türkiye çok daha fazla gülecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, gerek özel yaşamlarında gerekse çalışma yaşamlarında huzur ve mutluluklar diliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER