KADINLAR VE ERKEKLER

İlişkiler...

Yaşamımızda çok önemli bir yerde.

Özellikle de birbirinden tamamen farklı iki cinsin bir arada olması hayatı bazen zorlaştırmakta bazense kolaylaştırıyor.

Buradaki en temel faktör aslında kadın ve erkek bakışı yerine ilk etapta insan olarak görebilme yetisi.

Karşınızdaki kişiyi kadın ve erkek kimliklerinin ötesinde ilk görüşünüzü düşündünüz mü hiç?

Acaba cinsiyet mi ön planda yoksa sadece insan olarak mı bakıyorsunuz?

Bizim gibi kadın ve erkeğin vurgulandığı toplumlarda, kişiler elinde olmadan cinsiyetçilik içine girebilirler çünkü kadına ve erkeğe farklı gözlerle bakmak, cinsiyeti daha da öne çekmekte ve aslında bu toplumun kollektif bilincinde çok normal.

Küçük kız büyürken arkadaşlarıyla oyun oynamak ister ve annesi ona erkek çocuklarıyla oynamayacaksin dediği anda kadın ve erkek ayırımı başlar küçük kızda.

Yada erkek çocuk sokakta oynuyordur, kız kardeşini diğer çocuklardan korumak isteyebilir çünkü kardeşi kız çocuğudur.

İşte kız ve erkek çocukları iken edinilmiş ata bilgileri var ve bu bilgiler daha çocuklar büyümeden miras gibi toplum tarafından öğretilmekte. 

Sonra ne mi oluyor? 

Birbirine ilk insan gözüyle değil de cinsiyet farkıyla bakan toplumda, kadın ve erkek dengesizlikleri, her gördüğü kadını sadece sevgili adayı olarak görebilme yetisine sahip erkek bilinci yada erkekler hakkında kadınların savunmacı bakış açıları oluşuyor .

Oysa bizler önc birey olarak, insan olarak görme yetisine sahip olduğumuzda, insana duyulan saygının ardından daha sağlam temelli ilişkiler de kurabiliriz.

Sevgilerle,

Doğa Gülay Cirban 

İlişki ve Bilinçaltı Terapisti

YORUM EKLE
YORUMLAR
Selma Gezen
Selma Gezen - 3 yıl Önce

Kesinlikle katiliyorum