Adalet Bakanı TUNÇ’tan Amasra Maden Kazası Yıldönümü Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 14 Ekim 2022 tarihinde TTK Amasra Müessesesi’nde meydana gelen maden kazasının yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Adalet  Bakanı TUNÇ’tan Amasra Maden  Kazası Yıldönümü Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yayımladığı mesajında; “Bundan tam bir yıl önce tarifi imkânsız, çok büyük bir acıyla karşı karşıya kaldık. 14 Ekim 2022 tarihinde Amasra’da meydana gelen maden ocağı kazasında 43 kardeşlerimizi yitirdik. Kazada şehit olan hemşehrilerimizin üzüntüsü, yüreğimizi derinden yakmaya devam etmektedir ”Dedi.

Bakan Tunç, Acısı hala dinmeyen kazanın meydana geldiği ilk andan itibaren, yer altındaki madenci kardeşlerimizin kurtarılması için devletimiz tüm kurumlarıyla ve bütün imkanlarıyla olay yerindeydi. Gecenin sabahına kadar kurtarma ve sağlık ekiplerimiz yoğun bir çalışma sergileyerek tüm işçi kardeşlerimiz dışarıya çıkardı.

Bizim için insan hayatının güvende olmadığı hiçbir çalışma önemli değildir. Bunun için önce insan diyoruz. Maden kazalarının bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyor, bu yönde yasal düzenlemeler yapıyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Maden kazasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araştırma komisyonu kurduk. Kazayla ilgili hukuki süreci yakinen takip ettik, etmeye de devam ediyoruz.

Maden şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerimizin her daim yanında olduk. Ailelerimiz için önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Vefat eden madencilerimizin eş, çocuk, anne ve babalarına mağdur olmamaları için maaş bağladık. Vefat eden madencilerimizin eş ve çocuklarına veya kardeşlerinden birisine kamuda istihdam hakkı tanıyan düzenlemeyi hayata geçirdik. 

Elbette ki ne yaparsak yapalım şehitlerimizin acısı yüreğimizde yanmaya devam edecektir. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir.

Elim kazanın birinci yılında maden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ailelerinin ve madenci arkadaşlarının acılarını yürekten paylaşıyorum.  

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER