Belediye başkan adayıydı... İstifa etti

31 Mart seçimlerinde Maltepe'de belediye başkan adayı olan belediye meclis üyesi Prof. Şahin Karasar, partisinden istifa etti

Belediye başkan adayıydı... İstifa etti

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP adayı Esin Köymen'in seçimi kazanmasından sonra büyük hayal kırıklığı yaşayan Maltepe AK Parti İlçe Teşkilatı, bir istifa şoku yaşadı.

Maltepe Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunn Prof. Şahin Karasar, aday yapılmayınca belediye meclis üyesi adayı olmuş ve Maltepe Belediye Meclisi'ne seçilmişti.  

Şahin Karasar, son dönemde yaşananlardan sonra partsinden istifa etme kararı aldı. Prof. Karaser, istifa dilekçesine ilçe başkanlığına sundu.

Prof. Dr. Şahin Karasar Kimdir?

14 Kasım 1965’de Erzincan ve Sivas’lı bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da, üniversite eğitimini Eskişehir’de tamamladı. YÖK bursu ile gittiği ABD Wisconsin'da yüksek lisans yaptı.

Mecburi hizmetini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde yaparken doktora eğitimini tamamlayarak 1999 yılında iletişim bilimleri alanında doktor oldu. 2002 yılında aynı alanda doçent, 2007 yılında profesör ünvanı aldı.

Akademik kariyeri boyunca sırasıyla Anadolu Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC), Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (Kırgızistan) ve Maltepe Üniversitesi’nde çalıştı.

Bu üniversitelerde bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerinden sonra Maltepe Üniversitesi’nde iki dönem boyunca (8 yıl) rektörlük yaptı.

Özel sektörde, Türk Hava Yolları Eğitim Başkanı olarak çalışmış; bu dönemde THY Liderlik Akademisini kurdu ve Akademiyi IATA’nın Türkiye Eğitim Ortağı olarak tescil ettirdi..TMSF bünyesinde bulundukları dönemde Olay TV, Olay Basın Yayın, Show TV ve Digitürk’te TMSF’yi temsilen yönetim kurulu üyeliği ve yayın danışmanlığı yaptı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 2 yıl süreyle, Cihan Medya (Zaman Gazetesi) ve bağlı şirketlerinde kayyım sıfatıyla yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevlerinde bulundu ve şirketlerin tasfiyesini gerçekleştirdi.

Maltepe Üniversitesi’nde 2004 yılında göreve başladı ve 2010 yılına kadar dekanlık ve rektör yardımcılığı görevleri üstlendi. 2010-2014 yılları arasında THY Eğitim Başkanlığının ardından 2014 yılında Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanarak 2014-2022 yılları arasında Rektör olarak çalıştı.

İki dönem boyunca sürdürdüğü rektörlük görevinin ardından, 2022-2023 yılları arasında ABD Chicago'da, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Ataşesi olarak görev icra etti.

2023 Mart ayından bu yana İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Maltepe’de yaşadığı yaklaşık 20 yıl boyunca ilçenin gençliği ve onların eğitim hayatlarına nitelikli katkı vermeye gayret sarf etmiştir. Maltepe ilçesinin çok daha iyi standartlara ulaşması, gönül belediyeciliği yaklaşımından istifade etmesi ve ilçemizde yaşayan her bir vatandaşın layık olduğu en üst düzeyde hizmetten faydalanabilmesi amacıyla 2024 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Belediye başkanı adayı olamayınca meclis üyesi oldu.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2024, 20:33

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER