Cumhur İttifakı Maltepe adayı Kadem Ekşi’den Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne ziyaret

   Cumhur ittifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Maltepe Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Tülin Okay ile görüşen Ekşi, ilçenin sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini anlattı. 

Cumhur İttifakı Maltepe adayı Kadem Ekşi’den Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne ziyaret

Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi “Sahili karavanpark mezarlığına çevirdiler”

 Cumhur ittifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Maltepe Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Tülin Okay ile görüşen Ekşi, ilçenin sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini anlattı. 

“Maltepe’de E-5’in kuzeyinde yeni bir botanik park yapacağız”

  Maltepe’de E-5’in kuzeyine yeni bir botanik park müjdesi veren Ekşi, “İçerisinde millet bahçesi, spor oyun alanları, kafeler, restoranlar olacak. Toplam alanı 8.2 kilometrekare. İstanbul’un yeni cazibe merkezi burası olacak. Kültür sanat, şiir, edebiyat, felsefe bu konuda belediyemizin çalışmaları var. Kültür merkezlerimiz az. Yeterli değil. Kapasiteler de yeterli değil, sayıca da yeterli değil. Benzer iki ilçeyi karşılaştırayım. Üsküdar ve Maltepe. Nüfusumuz aynı. Gelirlerimiz de aynı. Üsküdar Belediyesi’nin her mahallesinde yüzme havuzları, spor merkezleri var. Maltepe Belediyesi’nin sıfır. Kaç yıl oldu 15 yıl. Kültür kompleksleri ile ilgili adım atmamız lazım. Burada da sınıfta kaldık. Yaşam kalitesini Maltepe’ye kazandırmamız lazım” ifadelerini kullandı. 


“Eğitimde sınıfta kaldık”

  Maltepe’de eğitim de ihmal edildiğini söyleyen Ekşi, “Eğitimle ilgili de sınıfta kalmışız. Belediye ’10 bin öğrenciye burs vereceğiz’ demiş ama sıfır burs vermiş. Bizim Süreyya Paşa Vakfımız var. Onların eğitim ve sağlık harcamaları dışında harcanmaması gereken gelirleri bile yurt dışı gezileri için harcamışlar. En az 5 bin öğrenciye bizim burs vermemiz lazım. Çok hızlı biçimde biz gençlere dokunacağız. Sokağa işsiz olarak bırakamayız bu evlatlarımızı, yoksa başkaları bunları kapıyor” şeklinde konuştu.

“İBB taahhüt ettiği konutları yapamadı” 

İBB yönetiminin taahhüt ettiği konutları yapamadığını vurgulayan Ekşi, “516 milyar konsolide bütçesi olan İBB İstanbul için belediye meclisine taahhüt ettiği yılda 20 bin konut vaadini gerçekleştirebilirdi. Ama 4 bin 200’de kaldı. Bir önceki dönem yüzde 5.9 olan kentsel dönüşüm bütçesini 1.59’a düşürdü. İrade koymak gerekiyor bazı işleri yapmak için. KİPTAŞ bir önceki dönemde 83 bin konut üretmiş. 17 bin konut da biz mesken gecekondu müdürlüğü aracılığıyla yapmışız, teslim etmişiz. Finansman ve kaynaklar fazlasıyla yeterli. Şu anda büyükşehir bütçesi 9 tane bakanlığın bütçesinden daha fazla. 516 milyar TL. Geldik Maltepe’ye 4 milyar TL bütçemiz var. Bunu verimli ve etkin kullanırsanız, yapabilirsiniz. 1 milyar 450 milyon TL borcu var belediyenin bankalara. Bütçenin neredeyse üçte biri bankalara ipotekli borç” diye konuştu. 

“Sahili karavanpark mezarlığına çevirmişler”

  Maltepe sahilinde gerekli önemin verilmediğini savunarak belediyeyi eleştiren Kadem Ekşi, “Şu güzelim sahilleri bile doğru düzgün yapamadık. Bakımını bile yapamadılar. Karavanpark mezarlığı yapmışlar orayı. Binlerce karavan var orada. Orası milletin, oralarda karavan park kuramazsınız. Burası artık millete mal olmuş, sahilde karavanpark olur mu. Böyle bir şey olamaz. Bunları alacaksın Kuzey’e orman içine bir tesis yapacaksınız” açıklamalarında bulundu.

Bayram Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER