"Kızılay" Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Medya'da gündem olan Kızılay ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

"Kızılay" Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve arkadaşları, "tarafsız ve bağımsız olarak tüm ülkeye ve insanlığa hizmet etmek amacıyla kurulan ve gelirinin tamamına yakınını halkın bağışları ile sağlayan Kızılay, siyası iktidarın arka bahçesi olmaya başladı.

Yönetsel olarak bağımsız olması gereken kuruluş, yürütülen hizmetin en önemli ilkesi olan tarafsızlık ilkesini yok saymaya başladı. Kızılay'ın en önemli özelliği, hiçbir şart veya koşul gözetmeksizin insanlara her koşulda yardıma koşmaya çalışmasıydı.

Herkesin güvenini muhafaza etmek amacıyla kimseye taraf olmaz ve siyasi tartışmaların dışında kalırdı. Ama geldiğimiz noktada yolsuzluk, usulsüzlük ve yandaşlık gibi iddialarla gündeme gelmeye başladı. halkımızın kara gün dostu; barışta, savaşta ve felaket anlarında birçok görev yüklenen Kızılay'ın, son dönemde yolsuzluk, usulsüzlük ve yandaşlık gibi iddialarla gündeme gelmeye başlaması nedeniyle, Kızılay'ın kuruluş amacına aykırı, şaibeli ve usulsüz faaliyetlerin olup olmadığının araştırılması,Türk Kızılay'ın insanı yardım konusundaki işlevini etkin yürütüp yürütmediğini ve bu konudaki eksiklerin saptanarak gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etmiş bulunmaktayız.

Kızılay'ın kuruluş amacına aykırı, şaibeli ve usulsüz faaliyetlerin olup olmadığının araştırılması Yüce Meclisimiz açısından son derece önemli bir sorumluluktur." dedi

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER